”Klent utbud i kväll”

…men Ulrik Sandebäck har hittat dagens säkra

SPEL

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Utbudet är mycket klent i kväll – endast sju matcher. Därmed är det svårare att hitta bra spelförslag. Dagens säkraste vinnare tycker jag att HV 71 är. HV har tre raka hemmaförluster och vill nu visa fansen från sin bästa sida igen. Modo hade tur senast mot Brynäs. Ettan spelas till 1,71!

DAGENS DRAG

Brynäs har bra form, men har inte haft marginalerna med sig på slutet. Senast var laget värt minst en pinne borta mot Modo. Men en storspelande Karol Krizan räddade Ö-vikslaget. Nu möter Brynäs formtoppade Djurgården hemma och jag tror två sviter bryts. Ettan ger hela 2,20.

DAGENS AVSLAG

Det kommer troligen att bli en stor innebandyfest i Göteborg i kväll. Inför en storpublik – med många Gothia Cup-spelare på plats – tar Pixbo emot Storvreta. Matchen känns vidöppen och vi väljer att ”bara” njuta av sporten.

CHALLE Berglund

DAGENS SÄKRA

Distansen, 3 140 meter, är bra för 3 Partagas. Som en av tre på start får han med all säkerhet ta över ledningen och i Ulf Ohlssons händer kommer Partagas att hålla ett tempo som inte släpper in tilläggshästarna. Linköping är starkt hemma och ettan mot Mora känns klar.

DAGENS DRAG

På Åby gör Lähdekorpi ett nytt försök med 6 Junction i lopp 7, V5-5. Junction har tre raka galopper och han verkar hopplöst osäker just nu. Han har dock än väldigt bra form vilket han visat i felfritt lopp och efter galopperna på slutet. En felfri Junction vinner V5- avslutningen på Åby.

DAGENS AVSLAG

5 Mutola Bob i V65-5, DD-1 har blivit favorit på att hon förmodligen frontar och sedan ska rinna undan. Jag är inte säker på något av det, skulle hon fronta tvekar jag på att hon står hela vägen hem.

Per NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Mora har, än så länge i alla fall, inte haft någon nytta av sitt tränarbyte. I kväll gästar man Linköping. Hemmalaget har två raka förluster efter uppehållet och tolerera knappast en tredje. Klar etta. Formstarke 3 Partagas har en bra uppgift i V65-6 i Gävle.

DAGENS DRAG

9 Västerbo Traveller i V65-2 har varit imponerande vid två raka segrar och borde bli påpassad av spelarna nu. Det finns dock ett par segervana motståndare med i loppet som drar spel. Det faktum att han dessutom dragit bakspår bör få oddset att skjuta i höjden ytterligare.

DAGENS AVSLAG

Modo verkar på gång samtidigt som HV71 inte ser ut att ha formen i zenit för tillfället. HV ska alltid vara favorit hemma men oddset är inte tillräckligt högt för att locka.