”Måndagsutbudet är som vanligt tunt”

…men här är dagens säkra, drag och avslag

SPEL

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Måndagsutbudet är som vanligt tunt. Modo har spelat en mycket effektiv ishockey på slutet. Målvakten Karol Krizan är säkerheten själv längst bak och framåt vimlar der av matchvinnartyper. En sån som Wernblom spelar numera i fjärdelinen. Djurgården besegras till fina 1,90.

DAGENS DRAG

Vi har hittat bra ”motivations-vinnare” som Brynäs och Frölunda under den här rubriken. Nu kommer nästa: Linköping. Laget har fem raka utan seger och nu kräver alla en tre-poängare hemma. Spelarna har insett allvaret och det går ut över Timrå. Bet365 bjuder på 2,00. Taget!

DAGENS AVSLAG

Vi har spelat en del på Frölunda efter tränarbytet. Men den här gången avstår vi. Luleå är grymt motiverat och behöver verkligen tre poäng. Vi ger ger skarpt rött sken till den här vidöppna matchen.

Micke NYBRINK

DAGENS SÄKRA

5 Midnight Hall (V65-6) vinner i kväll. Det tror jag i alla fall. Han är klar. Har sett hästen i tre av fyra starter och kan lova att det är en talang. Näst senast vann han okörd från ledningen och senast fick han trava utvändigt utan rygg och fick stryk av en mycket bra häst. Nu vinner han lätt.

DAGENS DRAG

4 Gin T.Annie (V65-5) är mitt lilla drag på Dubbeln. Hon fick chansen sent -senast efter en smygare på innerspår och spurtade piggt sista 150 meterna. Nu bör hon åter få en vilsam resa och då kan hon speeda vasst. På Trion chansspikar jag 15 Bar Voyage som gick fint i skymundan senast.

DAGENS AVSLAG

6 Che Bello (V4-4) är hårt spelad av de tidiga spelarna och det är inget jag köper. Det här är bara en hygglig häst och även om spår och kusk är tilltalande är det en favorit som lever ytterst farligt.

Niklas HOLMGREN

DAGENS SÄKRA

Anaheim vinner, det är stenklart. Scott Niedermayer är tillbaka och laget vinner nästan varenda match med uddamålet just nu. Så räkna med 1–0, 2–1 -eller 3–2.

DAGENS DRAG

Robert Nilsson gör sitt första hattrick i NHL-karriären och ser till att Edmonton vinner. Nilsson spelade tidigare för Islanders, så han vill nog bevisa att släkten är värst.

DAGENS AVSLAG

Dallas vinner när Ulf Dahlén har liten slipsknut och förlorar när han har stor slipsknut. Det är omöjligt att förutspå hans agerande, lika omöjlig är matchen mot Minnesota.