”Akta er för Almtuna”

Challe Berglund med dagens avslag – här är alla tips!

SPEL

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Björklöven har på kort tid värvat två finska klasspelare. Förra veckan tog klubben in Sami Ryhänen från Saipa. Och till kvällens match mot Nybro förstärker Nyköpings vasse back Jussi Heikkinen ”Löven”. Hemmalaget är ett par klasser bättre än Nybro och vinner till goda 1,40 i odds.

DAGENS DRAG

Det är få matcher i dag – och jag har ännu ej sett oddsen på handbollsmatcherna. Avstår därför EM-spelet. Leksand föll senast mot Oskarshamn. Nu tror jag på snabb revansch. Och LIF har lätt för motståndet – har 21 raka segrar mot Bofors! Tvåan spelas till 1,70.

DAGENS AVSLAG

Jag tycker bolagen har fel favorit i mötet Almtuna–AIK. Gästerna har högre kapacitet och kan mycket väl ta hand om alla poängen. Hur som helst finns det inget spelvärde i hemmaettan till Svenska Spels låga 1,85.

CHALLE Berglund

DAGENS SÄKRA

Senast Malmö och Sundsvall möttes i hockeyallsvenskan blev Sundsvall rejält överkört. Det kommer man inte att bli i dag men jag tillmäter inte Sundsvall någon större chans till seger mot Percys pågar även om det i dag är bortamatch för Malmö. 1,65 har jag hittat som bäst, och det är bra!

DAGENS DRAG

Om man garderar Madame Dust i V65-5, DD-1 måste man ju ha något drag och 2 Dunder Kap kan vara intressant. Han har mest varit ute på V75 och kanske inte fått så mycket, förutom en andraplats näst senast. Han möter ändå, förutom favoriten, lättare motstånd nu och är spel- och streckvärd.

DAGENS AVSLAG

Det kanske är overkill att gardera 1 Madame Dust i V65-5, DD-1 då hon kapacitetsmässigt är överlägsen. Hon kommer dock att få problem från start och sen är distansen lite för kort för att vara optimalt, jag bara måste gardera.

Bosse LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

De flesta brukar vara rätt nöjda med ett innerspår från start. För 1 Madame Dusts del kan det dock vara en fälla eftersom hon inte är speciellt snabb ut ur volten. Är ändå ganska säker på att kusken Robert Bergh fixar fritt spår snabbt och sedan är segervägen i DD-1 jämnad.

DAGENS DRAG

Starke 12 Severin står hårt inne i DD-2. Bodenproffset Petter Lundberg gör dock knappast den drygt 60 mil långa resan enkel väg förgäves. Känner man den lille friskusen rätt har han förmodligen ställt sin häst i ordning inför den här uppgiften. Lång-spurten kan tala segerspråk i kväll.

DAGENS AVSLAG

4 Enjoy Kronos (V65-1) var riktigt bra i början av sin sejour i norr. Sedan vinsten i Skellefteå i somras noteras nio raka utan seger. Hästen var blek i årsdebuten och från spår fyra över lång distans känns han inte som ett hett bud.