Lördag 20/1

Ulrik Sandebäck

SPEL

DAGENS SÄKRA: Tillberga väljer sina strider. Helt rätt med tanke på schemat. I dag ställs flera halvskadade spelare. Bland dessa; Fosshaug. Varför? Laget är ändå chans­löst borta mot Sandviken. Saik spelas till 1,05 och –6 mål till 1,70.

DAGENS DRAG: Zaragoza har spelat fin fotboll i flera matcher utan att vinna. Att bara spela bra hjälper inte en tränare – efter nio raka utan seger sparkades Víctor Fernández. Nu måste trenden brytas och uppgiften mot Murcia känns perfekt till 1,80. Ghana (1,65) bör också spelas.

DAGENS AVSLAG: Roma är tung favorit mot Catania. Med all rätt – men vi vill ändå avråda spel till 1,30. Roma saknar ”navet” i laget Totti (febersjuk). Har dessutom flera andra spelare borta. Ettan är inte spelvärd.

Challe Berglund

DAGENS SÄKRA: Allsvenska nykomlingen Borås har ramlat neråt i serien och är indragna i bottenstriden. Den andra platsen är redan Hammarbys och det är just Hammarby som Borås vinner mot i dag. Nordic­bet erbjuder 1,47.

DAGENS DRAG: Björklöven är stabilt och har en kvalplats klar redan. De kommer inte att komma topp tre, utan de får en transportsträcka fram till kvalen börjar. AIK jagar kvalplats, då räknas bara seger mot Löven. AIK-vinst ger 2,05 hos Nordicbet.

DAGENS AVSLAG: 7 Kung Fjalar i V65-5, DD-1 är inte att lita på. Han har absolut kapacitet för att vinna, men han är lite speciell och med innerspår på tillägg tror jag inte mycket på honom.

Mattias Karlsson

DAGENS SÄKRA: Jag tänkte försöka ge speltips till Prix de Cornulier, men det är svårt i ett så stort lopp med ett så jämnt fält. Det som känns både säkrast och roligast är platsspel på 17 Hot Tub, som troligen får ett passande smyglopp nu.

DAGENS DRAG: Vackre och duktige franskfödde 11 Olimede passar perfekt i monté, och Lutfi Kolgjini har siktat på det här loppet länge, och ryttaren Matthieu Abrivard hör till de bästa. Jag sympatispelar på tränaren och hästen som ett roligt drag till ett bra franskt odds.

DAGENS AVSLAG: Än en gång går det inte att spela på en av årets hästsporthöjdpunkter med svenskintresse hos ATG. I stället får man lita till Unibet som erbjuder egna fasta odds plus franska PMU:s rörliga odds.