– Jokerit ska ha toppchans

Ulrik Sandebäck med dagens säkra – här är alla spel!

SPEL

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Västerås har naturligtvis toppchans hemma i ABB Arena mot Gripen. Oddsen ligger på runt 1,10.

Jokerit i den finska hockeyligan ska ha toppchans mot ett ganska svagt Lukko. Jokerit jagar seriesegern och har en het målskytt i nyförvärvet Kalle Kerman. Odds: 1,55.

DAGENS DRAG

Tottenhams Poyet påstår att semin i Ligacupen är ”säsongens match”. ”Spurs” vill på varje sätt bryta en nio år lång segerlös svit mot Arsenal. Laget är ordinarie medan Arsenal åter vilar flera av stjärnorna. Odds: 2,40. SvS har även höga odds på Zambia (2,20) och Norge (1,75).

DAGENS AVSLAG

Samtliga bolag har gjort Kroatien till favorit mot Danmark i handbolls-EM. Jag tycket danskarna har gjort det bra så här långt och är inne på att laget kan rubba kroaterna. Jag ger därmed rött sken till Kroatiens 1,80 i odds.

CHALLE Berglund

DAGENS SÄKRA

Davos har inte vunnit en match 2008, men senast kom man ett steg närmare seger då man spelade oavgjort. I dag möter de Basel på bortaplan, ett Basel som orkat med tre segrar under hela seriespelet. Davos MÅSTE vinna snart. I dag får man 1,60 på seger för dem och det spelar jag gärna.

DAGENS DRAG

Om loppet blir som jag tänkt mig vinner 6 Mary V65-5, DD-1. 8 Satisfied Hornline flyger till spets, får efter ett tag 4 Nicolas Cake utvändig och med i deras ryggar smyger Mary. Hon kanske är allra bäst på korta häcken men får hon följa med i ryggar speedar hon väldigt fort upploppet ner.

DAGENS AVSLAG

1 Flamingo Broline nämns i förhandstipsen i V4-4, trio-loppet på Åby´s lunchtrav. En häst som inte startat på ett år kan jag aldrig förlita mig på, utan han får visa något innan jag betalar för honom.

Gert LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

3 Westside Photo (V65-4) har gått riktigt bra på slutet och upphämtningen efter galopp på Åby senast visade att formen är på topp. Har perfekt läge här och Åke Svanstedt kommer att ladda rejält från början och ta hand om ledningen. Sedan blir West-side Photo inte lätt att hinna i fatt.

DAGENS DRAG

Från stall Svanstedt kommer även 1 Freddy Palema i V65-5. Avslutade mycket bra som tvåa senast och från ett gynnsamt utgångsläge kan det bli full pott. Testa gärna samliga spelformer med Freddy Palema som utgångshäst. Jag rekommenderar även ett platsspel på 9 Gill Star i samma lopp.

DAGENS AVSLAG

7 Lupus (V65-2) kommer visserligen från seger och visade fina kämpatakter. Men nu får nog den danskfödde hästen bita i det sura äpplet. Stöter på tuffare kamrater denna gång. Jag står över spel på Lupus och hoppas på en skräll.

ARTIKELN HANDLAR OM