”Ghana bästa banken”

Ulrik Sandebäck med dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Mitt säkra spel gick in i går – men Sandviken förstörde ändå kvällen… Uselt! I dag finns det en bra bank i Ghana. Redan före turneringen utsåg jag Namibia som turneringens sämsta lag. Efter 1–5 mot Marocko har jag inte ändrat uppfattning. Odds: 1,10. Hcp-spelet -3 ger 2,05 på SvS.

DAGENS DRAG

Bordeaux har toppform och närmar sig så smått Lyon i toppen av tabellen. Laget fick förvisso ett tungt avbräck senast (spelfördelaren skadad), men gästande St Etienne har större problem. Har två avstängningar (båda startade senast) samt en ny skada på en mittback. Odds: 1,70.

DAGENS AVSLAG

Jag har inte sett några handbollsodds ännu. Men jag skulle inte spela Frankrike till ett lågt odds. Laget är redan klar gruppetta och lär ställa över flera spelare till dagens match. Ungern kan ”skrälla” här. Avstå!

CHALLE Berglund

DAGENS SÄKRA

Lopp i kroppen och bästa läget i ett litet fält med endast sex hästar där det inte finns någon tanks som kan mala ner en häst i ­ledningen. Bra förutsättningar alltså för 1 Affe Fager som i V65-4 ­leder från start till mål. Örebros lopp 4, V5-1, ser likadant ut, 1 Sean Trot spårar runt om.

DAGENS DRAG

Efter två V75-starter från dåliga lägen ser det åter bra ut för 5 Money for Zack. Han trivs på kort distans men framför allt när han är med i täten presterar han bättre. Från bricka 5 kan det kanske till och med bli spets och därifrån säljer han sig dyrt. V4-4 och Trioloppet på Jägersro.

DAGENS AVSLAG

I V75-starten på Jägersro för två veckor sedan var det skrik på 4 Fia Fiktiv men i loppet hamnade hon snett och jag tycker inte heller att hon var bra när hon försökte i spåren. I V65-1 är det dessutom voltstart, det är hon inte van vid.

Lars ÅGREN

DAGENS SÄKRA

1 Affe Fager (V65-4) gjorde comeback efter vila senast. Han såg fin ut i snabb avslutning utan att pressas efter invändigt lopp. Han tränar starkt och med det loppet i kroppen känns han aktuell här. Läget innebär spets eller rygg ledaren och på Åby finns ju open stretch att tillgå.

DAGENS DRAG

5 Look Sun (V65-5) är mycket svår av sig men också väldigt kapabel. Hon såg riktigt fin ut i kvalet i torsdags när hon visade 15,5 i två varv efter in­ledande startgalopp. Bilstart ­hjälper här och i Svanstedts händer kanske hon kan hålla sig i skinnet. Värd att ta med på alla kuponger.

DAGENS AVSLAG

9 Fearless Kemp (V65-2) blir säkert storfavorit med två segrar och en andraplats på sina tre första starter. Senast fick han bestämma helt i spets och borde vunnit för att få godkänt. Bakspår och garderingsvärde nu.