”Få matcher med spelvärde”

Ulrik Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Gårdagens spel var svaga – bara de säkra spelen gick in. I dag finns det åter en bra bank i de afrikanska mästerskapen. För tredje gången i rad spelar vi emot slagpåsen Namibia. Laget är redan utslaget och ska vara chans­löst mot Guinea som spelar för en slutspelsplats. Odds: 1,25.

DAGENS DRAG

Utöver Guinea finns det få matcher med spelvärde i dag. Ryssland ska toppchans i hemmahallen mot Finland. Men 1,10 … I stället lägger jag mina pengar på över 10 mål. Odds: 1,80. Dalen har fördelen av hemmahall i ligacupens final. Pixbo har några skador och mer slitet. Odds: 2,20.

DAGENS AVSLAG

Det är relativt stor kryss­chans i mötet mellan hemma­ntionen Ghana och Marocko. Ghana tar sig vidare med oavgjort. Men spela inte krysset hos SvS. 2,20 är för lågt! Då är det bättre att spela +1 mål Marocko till 1,70.

Micke NYBRINK

DAGENS SÄKRA

5 Silja Laday (V4-2) spikar jag på lunchen i dag. Finskan var mycket bra vid segern på isbana senast, blåste runt allt sista 800 från femte ytter, och det blir samma visa igen. 2 Made for Victory (V65-3) bör också vinna. Han tar ledningen och sen smiter han undan över passande kort distans.

DAGENS DRAG

I DD-1 har jag ett riktigt dårdrag. Är inne på att 6 Gosab Rocker kan skrälla och chansspikar den startsnabbe valacken på dubbeln. Han frontar och kan, kanske, hålla undan. I DD-2 bör man se upp för 10 Runcrown G.M. som vann till högt odds senast. Han var riktigt fin och ska passas igen.

DAGENS AVSLAG

Jag har svårt att se 1 Victory E.R:s (V65-2) storhet. Han är ofta hårt spelad men sviker gång på gång. Hästen får inte till det och får visa bättring. Som favorit är han faktiskt rena skämtet.

ROGER Pettersson

DAGENS SÄKRA

3 Airstrike (V65-3) gick bra i Frankrike så här års förra året. Han har spetsläge och står bra inne i loppet. Jag tror på spets och slut.

DAGENS DRAG

Ulf Stenströmer har höga förväntningar på 9 Jula Alex (V65-2). Han har körts i spets tidigare men har nu ett smygläge och får gå bakifrån vilket jag tror passar bättre. Dessutom är kusken (Jorma Kontio) i form!

DAGENS AVSLAG

5 Tsar Jackon (V65-6, DD-2) såg jag på Jägersro senast och han travade inte alls bra. Nu blir han överstreckad och det är även risk att han kommer på vingel.