”Finland mosar Norge”

Ulrik Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Vi kan se fram mot en ­riktigt fin spelkväll. I bandy-VM finns det på nytt en superbank i Finland (mosar Norge). Kamerun bara vinner över ett svagt Sudan (1,15). Man United tappar sällan poäng hemma. Portsmouth slås tillbaka till 1,28. IFK Ystad har toppchans till 1,23.

DAGENS DRAG

AZ Alkmaar var bara några minuter från att vinna den holländska ligan i fjol. Nu går det tyngre och laget får troligen inkassera en ny tung förlust. Feyenoord är för starkt hemma. Odds: 1,75. AIK har ofta svårt för Bajen på Hovet. Men nu bryts den sviten. 1,65 på AIK är mycket spelvärt.

DAGENS AVSLAG

Inte ofta jag har Hammarbys handbollslag under den här vinjetten. Men när bolagen ger 1,20 för hemma­seger mot Oscar Carléns Ystad så lyser den röda lampan starkt. Hammarby ska vara favorit – men inte så stor!

Micke NYBRINK

DAGENS SÄKRA

5 Jimas Kjoseph (V64-6) ser ut som en skjutare. Manfred Baumanns femåring har övertygat stort hittills och vunnit tre lopp på fyra starter. Senast var han överlägsen från ledningen och såg ut att kunna springa ett varv till i samma fart. Det här är tveklöst jackpott-omgångens bästa singelstreck.

DAGENS DRAG

Under avdelningen roliga streck hittar jag 4 Capricorn Label i V64-1. Han var positiv efter vila senast och är intressant i första starten med Björn Goop. 6 My Lady Arwen (V64-2) är en racer och sprinter som var vass senast. Springspår bör innebära pang till spets och sen leder hon länge.

DAGENS AVSLAG

2 Nightrider On (V64-4) är tidig favorit och det känns tveksamt. Han är stark och gillar säkert den långa distansen. Men han har vilat och möter ganska bra hästar, ingen given vinnare. Måste garderas.

Christoffer SVENSSON

DAGENS SÄKRA

6 Flying Herkules (V64-1) har verkligen hittat sig själv hos Timo Nurmos. Den åtta­årige valacken har fått en nytändning hos Solvalla­tränaren och förlorar inte det här loppet. Dessutom är hästen tillräckligt startsnabb för att få en bra position från spår sex.

DAGENS DRAG

9 Premier League (V64-5) avslutade bra på Åby senast från ett uselt utgångsläge. Spår nio är helt okej och med Björn Goop i vagnen är det här ett riktigt bra drag.

DAGENS AVSLAG

2 Nightrider On (V64-4) har vilat länge och startar dessutom från spår två. Det känns oroligt. Absolut inget singelstreck.