”Toppchans för England”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Capello valde inte att ta ut spelare som Joe Hart, Aaron Lennon och Theo Walcott i sin första trupp för Englands A-landslag. En av anledningarna till det är att U21-landslaget har en viktig kvalmatch i kväll mot Irland. England ska ha toppchans i och med det stjärnfyllda laget. Odds: 1,22.

DAGENS DRAG

Tycker dagens utbud är ­direkt trist och rekommenderar att ni håller hårt i plån­boken – det blir bättre till helgen. Med en liten insats spelar jag på Aberdeen i kväll till 2,60. Gästande Dundee har en hel del problem i truppen. Har flera frågetecken samt en del spelare som är ”cupspärrade”.

DAGENS AVSLAG

Svenska Spel tar med sådana svåra matcher på sin lista att oddsättarna själva famlar i totalt mörker. Enligt det officiella programmet ska man kunna spela Mineros till 3,80 i kväll. När du läser detta lär den vara kraftigt ”sänkt”.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Med tanke på hur enkelt 3 Stein Ass tog ledningen vid segern senast tycker jag att det är dagens klara som startar i V65-4. Det finns motbud och då det är ett lärlingslopp kan det kanske kännas osäkert men jag litar på att Stein Ass bara är bäst. 1,50 på Sverige mot Slovakien är bra.

DAGENS DRAG

3 Good Fellow (V65-6) fullföljde bra senast från rygg ledaren men var aldrig nära segern. Det var han inte heller i slutet av november då han var tvåa bakom ­Happy Dancer men han gick riktigt bra på kort distans. I dag är det kort distans igen och med hjälp av Erik Adielsson tror jag att han vinner.

DAGENS AVSLAG

Jag var imponerad av 7 Botticinis lopp efter galopp senast men han har ett dåligt spår och med tanke på hur stor favorit han lär bli tycker jag att det är intressant att gardera honom i V65-5, DD-1.

DANIEL LARSSON

DAGENS SÄKRA

7 Botticini (V65-5) provades senast barfota runt om och vann säkert trots en stor galopp. Gången före var han inget extra som trea men hade då varit sjuk och var inte vässad inför uppgiften. Det blir samma balans i kväll och trots tuffare spår och motstånd bör segerchansen vara stor.

DAGENS DRAG

8 Joel Cortina (V65-6) är en bra tyskfödd häst som tidigare har vunnit lopp i Sverige. Han kommer från seger och har efter den starten bytt ägare och tränare. Nu gör han debut för Lutfi Kolgjini vars stall förra tisdagen vann med alla tre startande hästar. Joel Cortina är absolut bra nog för att vinna.

DAGENS AVSLAG

5 Simb Sneaker (V65-4) är bra för sin klass men har efter senaste starten varit struken för halsinfektion. När han nu då startar över lång distans för första gången tycker jag inte att han känns som något intressant spelobjekt.