”Kanonodds på Marseille”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Formen är fin – i går satt JYP (1,77), Bologna (1,33), Stoke (1,83), Watford (1,75) och Sverige (1,70). Men den tidningen slås det redan in fisk i … PSV är bäst i Holland och har matchtempo i sig. HIF, med två 19-åringar i backlinjen, får tyvärr stora problem. Odds: 1,33.

DAGENS DRAG

Det finns många bra spel i dag. Det bästa är kanske Helena Jonsson i skidskyttet! Tror hon enkelt ­”besegrar” en formlös Aco. Bara nu Aco kommer till start. 1,70 – lira i tid! Marseille ger 1,80 – ett kanonodds. Spjutspetsen Cissé har toppform och gästerna har stora problem. Bra spel.

DAGENS AVSLAG

Trist att behöva ge avslag på en sådan här fin spelkväll. Västerås är inte piskat att vinna i kväll och kanske vilar sin halvskadade förstakeeper Thalberg. AIK är på fortsatt uppgång. Onödigt att röra ettan till 1,45.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

10 Hillary Tilly i V64-3 är en tuff och rolig spik den här jackpottomgången på Solvalla. Per Engbloms sto såg kanonfin ut i årsdebuten då hon aldrig fick chansen efter en smygare som fyra på innerspår. Nu har hon lopp i kroppen och möter hästar som hon bör slå. Den kaxige singelstreckar.

DAGENS DRAG

11 Krutan E. i V64-5 tror jag lite på. Han är en tuffing som sett bra ut i två starter efter lång vila. Nu får han anfalla bakifrån, men det är inget minus. 3 King Forever (V64-2) såg mycket fin ut senast i första starten för året. Han satt fast med krafter kvar i mål. Med klaff kan han överraska.

DAGENS AVSLAG

5 Star Running (V64-1) är i bra form och ska förstås räknas. Han måste dock eventuellt tävla med bakskor den här gången, enligt tränare Kari Lähdekorpi, och det är i så fall ett minus. Favorit i fara.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Kvällens jackpottomgång ser småklurig ut. Björn Goop spelar något av huvudrollen och kan vinna flera lopp. Jag väljer ändå att spika 9 Celebrity Photo i V64-5 som körs av Per Lennartsson. Per brukar lyckas bra med Lähdekorpi-hästar. Hästen körs barfota fram och jag tror på seger.

DAGENS DRAG

Timo Nurmos-tränade 3 Euro Zon (V64-6) satt fast med krafter kvar senast och har dessutom bättre läge än stallkamraten och trolige favoriten 9 Fast Tilly. Det avgör mitt val. Euro Zon måste ses med toppchans i kväll.

DAGENS AVSLAG

Trots fin form tror jag att förhandsfavoriten 9 Fast Tilly ”bränner” i V64-epilogen. Hästen har startat ganska tätt och det kan ge en negativ effekt. Jag tror att Fast Tilly åker dit och håller tummarna för stallkompisen Euro Zon.