”Leksand pumpar på”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Leksand bara pumpar på i hockeyallsvenskan. I kväll kommer Västerås på besök. Även om det är gästerna som har mest att spela för tror jag på en ganska enkel Leksandsseger. VIK saknar åter sin förstakeeper Johan Thalberg, medan LIF är helt ordinarie. Odds: 1,55 på Unibet.

DAGENS DRAG

”Panelen” har onekligen toppform – i går jobbade vi in nya vinnare i Bolton (2,95) och Hamburg (2,15). Stoke trodde vi mycket på i tisdags (seger 3–2) – och vi fortsätter att rekommendera spel på det formtoppade laget som även är ordinarie. Jumbon Scunthorpe avfärdas till 1,60.

DAGENS AVSLAG

Det finns många matcher i hockeyallsvenskan som inte gäller ett smack längre. Därmed kan det finnas brist på motivation – avstå sådana objekt. Typ ­Nybro–Nyköping och Sundsvall–­Borås. Spara pengarna till helgen!

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Innerspår bakom bilen på Örebro är ingen höjdare, det är svårt att hålla ledningen därifrån. 1 Buzzin Key i V65-3 kan vara illa ute från start men jag räknar med att det löser sig och då ska det det mycket till för att största hotet, 12 Mrs Meyer Landsky ­eller någon annnan ska kunna hota.

DAGENS DRAG

Rögle tog ett stort steg mot kvalserien när man besegrade Björklöven på hemmaplan. Det skiljer sex poäng ner till Löven som förstås inte gett upp hoppet att lura Rögle på den platsen. Jag tror inte att Rögle vill ha Löven i hälarna utan ser till att vinna mot Oskarshamn till över två gånger.

DAGENS AVSLAG

1,30 på Almtunaseger mot Hammarby är alldeles för dåligt. Bajen är avsågat men sprattlar till då och då som mot Bofors i onsdags. Almtuna bör vinna för att hålla undan för Huddinge men oddset är för dåligt.

PATRIK THORNÉUS

DAGENS SÄKRA

Hammarby sprattlade till senast och vann överraskande i sudden death mot Bofors. Men nej, två segrar i rad blir det inte. Almtuna under Leif Boork är helt enkelt för starkt.

DAGENS DRAG

Tabelltrean Rögle är favorit, men Oskarshamn hemma kan bli en tuff nöt att knäcka för Ängelholmslaget. Oavgjort, till 4,60 gånger pengarna, är ett bra drag.

DAGENS AVSLAG

Leksand säkrade avancemang till kvalserien i förra omgången och frågan är hur motiverade spelarna är? Västerås har fortfarande chansen att knipa den tredje kvalserieplatsen och kan skrälla.