”Hästen visade gryende form”

Karlsson om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Bollnäs tappade en poäng borta mot Bajen i 89:e minuten. Nu fortsätter jakten på slutspelet. Jumbon Falun, har inget att spela för, besegras enkelt. 1,15 är bra att ha till olika kombinationer. Spelar även –4 mål till 1,77.

DAGENS DRAG

Almeria är ständigt underskattat. Laget har hållit nollan i fem matcher i rad – och har sju raka utan förlust. Nu väntar ett beskedligt Murcia. Svenska Spel bjuder på 1,90. Bra spelvärde!

Napoli är starkt hemma – Expekts 1,85 är taget. Zalayeta avgör!?

DAGENS AVSLAG

Passa lag som Edsbyn och Hammarby i dag. Lagen har inget att spela för medan motståndet är helmotiverat. Det händer ofta att motivation slår klass. Jag avstår spel helt på dessa lag

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

11 Sommelier i V65-6, DD-2 är stor favorit trots sitt dåliga läge. Men jag är faktiskt benägen att hålla med, han vinner ändå. Det finns några som eventuellt skulle kunna hota, men i nuvarande form är han bättre än de övriga i fältet.

DAGENS DRAG

Det är upplagt för en spets­strid mellan 2 och 5 i V65-1, DD-1. Det kan öppna för mitt drag, 6 Con­qui­stador Bar. Han har inte startat kontinuerligt på slutet men, jag räknar ändå med att han är så pass i ordning att han kan vinna.

DAGENS AVSLAG

11 Vourrek Sund i V65-1 var bättre än väntat när han vann ett V75-lopp senast. Då fick han anföra fältet, det får han inte göra i dag. Han kanske klarar att vinna bakifrån men det vågar jag inte lita på.

MATTIAS KARLSSON

DAGENS SÄKRA

Till mastiga extremloppet Prix de Paris över 4 125 meter på Vincennes kan man spela på hos ATG och Unibet. 8 Orla Fun var trea både i Prix d’Amerique och Pris de France. Nu är motståndet lättare. Platsspel.

DAGENS DRAG

Det är kul att testa ett plats- och vinnarspel på Stig H Johanssons stayer 9 Lass Drop med Björn Goop i sulkyn. Hästen visade gryende form i Prix de Luxembourg dagen innan Prix d’Amerique för tre veckor sedan och har laddat sedan dess.

DAGENS AVSLAG

Den andra svensken i loppet – 1 Rite on Track med Jörgen Westholm – vann montéloppet Prix de Lisieux förra lördagen och har toppform. Långt fram med ett snällt lopp, men vinner inte.