”Edsbyn ska bara vinna mot formlöst VBK”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Tre lag kan vinna SM-guld i bandy. I går tog Sandviken och Västerås stora kliv mot semifinalspel. I kväll ska Edsbyn göra samma sak. Laget möter ett formlöst Vetlanda i Småland – en match som ”Byn” bara ska vinna. Sund tvåa till 1,55! Malmö är en stark handbollsvinnare till 1,45.

DAGENS DRAG

Jag spelar en dubbel med mina ”säkra lag” och sedan bygger jag vidare på en trippel med mindre insats. Tredje objektet är en etta i Sedan–Nantes. Gästerna saknar till den här matchen sin målvakt (Heurtebis) samt sina båda forwards (Bagayoko/Da ­Rocha). Tre nycklar! Odds: 2,75.

DAGENS AVSLAG

Manchester City–Everton känns som en vidöppen match. City har ett bättre anfallsspel med nye Benjani – men Everton är i toppslag igen. Körde över Brann senast. Jag tror på en jämn och målsnål match. Avstår spel.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Segervindarna tycks blåsa över Mantorp och i kväll vinner Claes Svensson V65-6 med 2 Ymers Amber. Senast gick allt snett och Claes gav mer eller mindre upp loppet. Formen är enligt stallet mycket bra. Jag är ganska säker på att hästen tar spets och sedan är loppet över. En bra V65-spik.

DAGENS DRAG

1 Babakova Bob (V65-3) mötte en hel del tuffa motståndare i fjol. Nu handlar det om årsdebut och trots avsaknad av lopp tror jag att hästen har stora möjligheter att vinna. Läget är bra och klaffar det med rätt ryggar kan hon bli svår att stå emot över upploppet. Nu med Björn Goop i sulkyn.

DAGENS AVSLAG

10 Unbeatabletealight (V65-5) fungerade inte alls debuten för Jan Hellstedt. Efter det har han monté­kvalat och då gick det bättre. Nu möter han några skapliga hästar och kan få trafikproblem på vägen. En favorit i fara.

MATTIAS WIKDAHL

DAGENS SÄKRA

Södertälje har två bra målvakter som kan stänga igen alla dagar i veckan. Brynäs har numera tre målvakter – men ingen att lita på. Det är den stora skillnaden mellan lagen. Brynäs har usel form och tunga skador på nyckelspelare. Två desperata lag – men Södertälje hanterar det bäst.

DAGENS DRAG

Skellefteå–Timrå är oerhört viktig för båda lagen. Hemmalaget ligger – knappt – på slutspelsplats och Timrå måste hitta ­någon sorts form innan allvaret börjar. Timrås insats mot Södertälje var rejäl och nu krävs något liknande. Jag tror på oavgjort som går att hitta till 4,40.

DAGENS AVSLAG

Dalen–Falun i superligan känns vidöppen. Båda ­lagen är slutspelsklara, ­Dalen har hemmaplan men Falun är snäppet bättre och har en mer potent offensiv. Den här matchen vågar jag inte röra.