”De har toppchans”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Allting kan hända i cupen.

Men det ska ändå mycket till om Djurgården inte lyckas besegra Råslätt i?dag. Råslätt tog sig via kval upp till trean i?fjol. Även om Djurgården roterar lite i truppen ska laget naturligtvis ha toppchans. Oddsen ligger på runt 1,06.

DAGENS DRAG

Trelleborg ställer över hela sin förstaelva och Tom Prahl åker inte ens med reserverna till Västerås. Oddsen på VSK har toksänkts (öppnades upp till 4,20), men går att spela till 3,50. Västerås är seriefavorit i division 1 och har ett starkt lag med flera ex­allsvenska spelare. Sund etta.

DAGENS AVSLAG

Halmstad vilar flera av ­sina stjärnor. Bland andra Jönsson, Rosén, Zvirgzdauskas och Sahlman. Nu tvingas flera reserver åka till Luleå för att spela en kall match på konstgräs. SvS bjuder på 1,10 för tvåan. Usch!

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

6 Elin’s Pride har genom ett stort kunnade jobbat hem två raka V75-segrar, varav en final. I finalen gick hon i dödens och även om hon gått upp i klasserna är hon i form och har ett överkomligt motstånd i?dag, förutom Partagas, men övriga ser jag inte som ett problem i V5-1, lopp 3, på Bergsåker.

DAGENS DRAG

Normalt brukar jag vara ifrågasättande gentemot utländska hästar som står billigt inne i loppen men när det gäller 6 Inzaghi D.K. ser jag mellan fingrarna. Han har gått jättebra i dansk konkurrens och även om det inte låter märkvärdigt är det bra i mina ögon. V65-6, DD-2, kommer att köra rejält.

DAGENS AVSLAG

V75-vinnare som 1 Brian Key är alltid intressanta men när det är kniviga lägen, som det är för Brian Key som inte kan öppna, blir man rädd. Skulle det bli överpace kan han säkert vinna men nu ser det iskallt ut och jag står över.

DANIEL LARSSON

DAGENS SÄKRA

5 Brioni (V65-1) har vunnit tio av elva starter och gör i?dag debut över kort distans. Kanske borde man därför hissa varningsflagg men då Joakim Lövgren tidigt sagt att han tror att femåringen kommer att passa utmärkt över 1?640 meter tror jag inte att favoriten kommer att göra någon besviken.

DAGENS DRAG

3 Lass Honneur (V65-3) startar i ett lopp där stona står bättre inne än hingstar och valacker. Hon har tidigare vunnit i Sverige och när nu årsdebuten är avklarad räknar jag med att hon är uppåt i form. Torbjörn Jansson för­stärker i sulkyn.

DAGENS AVSLAG

3 Money Boy (V65-4) har galopperat i årets alla starter och gör ett besvärligt intryck. Lång distans kräver form och det är tveksamt var han står formmässigt. Med några hyggliga hästar emot känns sex­åringen inte speciellt intressant.

ARTIKELN HANDLAR OM