”Tre Kronor är flera klasser bättre”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Tre Kronor har inget höjdarlag i årets VM men är ändå flera klasser bättre än Vitryssland. Vitryssland har hämtat sina flesta spelare från den inhemska ligan och ska inte räcka till här. Odds: 1,16. Slovakien med Marcel Hossa i spetsen är ett lag för kvartsfinal. Slår Norge till 1,17.

DAGENS DRAG

Portsmouth har helt och hållet fokus på FA-cup­finalen mot Cardiff 17 maj. Laget sparar bland andra småskadade målvakten David James. Reserven ­Jamie Ashdown är inte alls lika bra. Middlesbrough är betydligt mer motiverat och spelvärt till 2,05.Nancy har toppchans till 1,61.

DAGENS AVSLAG

Hudiksvall har inte alls varit bra i säsongens två första matcher. Men trots noll poäng trycker Svenska Spel ned laget till 1,85. Jag anser att ett obesegrat Sollentuna är mer spelvärt till 2,60. Men jag avstår spel helt.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

12 Earl Tilly (V75-3) har i och för sig det sämsta läget, spår tolv bakom bilen på kort distans är ingen höjdare. Men – hästen är ruskigt bra, senast var han grym när han blåste förbi allt i 1.08-fart sista 700. Nu är dessutom två hästar strukna och det gynnar min spik. Det känns som toppchans.

DAGENS DRAG

Roliga rysare finns det gott om. 9 Dame Arrow (V75-1) slog storfavoriten Fama Currit näst senast. Stormvarning! 10 Go D.Samara (V75-2) var väldigt positiv senast bakom Lord Capar. Hon är helt bortglömd nu. 11 The Bad Rock ska passas i svåra V75-4, bra häst och kanske bästa kusken.

DAGENS AVSLAG

2 Linde i V75-2 har över­tygat så smått i fyra raka segrar för Åke Svanstedt. Men hästen är ingen explosiv sort, kan knappast öppna så fort från spår två och riskerar en tung resa. Han måste garderas.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Jag tror på hemmaseger i V75-5 där 6 Jumbo Mumbo dundrar till spets. Kändes dunderfin i senaste jobbet och kommer att köras barfota runt om. Ett givet singelstreck. Blev mäkta imponerad av 12 Earl Tilly (V75-3) senast. Gör han om den prestationen vinner han busenkelt.

DAGENS DRAG

Trots dåligt läge tror jag att 11 The Bad Rock kan vinna V75-4. Körs av duktige och rutinerade Peter Ingves och det ser jag som ett klart plus. Blir det dessutom fart på loppet, vilket det kan bli i lärlingslopp, så gynnar det formstarke The Bad Rock och då kan det mycket väl räcka ända hem.

DAGENS AVSLAG

I V75-7 över 3?140 meter har jag ingen som helst feeling för hemmafavoriten 13 Lugdunum. 40 meter tillägg och dessutom ett andraspår i volten kan ställa till problem och för mig är galopprisken uppenbar. En favorit i fara.