”Slovakien ger fina 2,05”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Fortsätter tjata om ”säkra” vinnare i hockey-VM. Finland (1,03) och Sverige (1,05) är bra att ha med sig om man ”tvingas” spela tripplar hos Svenska Spel. Kristianstad har spelat bra och borde haft flera poäng i den södra tvåan. Har nu nykomlingen Klagshamn hemma. Bra etta till 1,50.

DAGENS DRAG

Slovakien har ett gediget lag där stjärnan är Marcel Hossa. Möter nu Tyskland där de två NHL-backarna C. Schubert och D. Seidenber matchas stenhårt. Jag spelar både ettan till 1,55 men testar även underspelet (5,5 mål – får göras max fem mål). Det ger fina 2,05 på Unibet.

DAGENS AVSLAG

Ljungskile svarade för en mycket stark match på Stadion – men föll ändå. Möter nu Gefle hemma och jag tycker matchen är helt öppen. Vill dock ge rött sken åt krysset på Svenska Spel – 2,10 är så klart inte spelvärt.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

V65 i Bollnäs och det finns det två bra vinnarspel att göra. Vi börjar i V65-2 där jag tror att 8 Tintomara Hornline har bra chans att sänka allt i spurten. Hon återkom senast efter vila och visade fin form direkt. Trots en tung resa utvändigt ledaren grejade hon andraplatsen med mersmak. Fyra gånger?

DAGENS DRAG

I V65-5/DD-1 tror jag att 10 Q.Forty Five visar sig starkast till slut. Den sexårige jänkaren gör bra lopp hela tiden. Senast var inget undantag, då avslutade han med 1.13 sista 1?000 från positionen utvändigt ledaren och vann säkert. Nu är läget lurigt men också oddshöjande. Fem gånger?

DAGENS AVSLAG

Försök inte räkna ut vem som vinner DD-2. Loppet innehåller ett gäng kusar som antingen ogärna sticker nosen först eller har extremt svårbedömd form. Strunta i att spela här – det finns bättre lägen.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Jag blev mäkta imponerad av 8 Tintomara Hornline (V65-2) som gjorde ett kanonlopp som tvåa efter några månaders frånvaro. Med den genomköraren i kroppen tror jag hon är mogen för seger. Läget är inte det bästa men får hon bara lite draghjälp på vägen så kan hon fälla samtliga över upploppet.

DAGENS DRAG

9 Iritza Gel i V65-3 har inte haft rätta turen på slutet. Satt fast med krafter kvar näst senast och spurtade bra som fyra i senaste starten. Formen är på topp och då hon har rygg på en startsnabb häst kan det lösa sig riktigt bra. Körs av en duktig kusk och hästen står på tur för en fullträff. Ett tidigt segerbud.

DAGENS AVSLAG

Det är lätt att stirra sig blind på resultatraden för 1 Bodbäckslappen i V65-4. Hästen vann näst senast som jättefavorit, 14 för tian, och lär få en hel del spel på sig även denna gång. Men motståndet är tufft och någon seger blir det inte i kväll.