Sliten nykomling förlorar i kväll

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Två raka förluster. Senast blev det 1–6. Nu väntar en båtresa till Åland och det utan förstemålvakten Janne Henriksson. Bakom Henriksson finns det nästan ”ingenting” och därmed lär ett redan svagt FC KooTeePee få stora problem mot IFK Mariehamn. Odds: 1,50.

DAGENS DRAG

Ljungskile såg riktigt slitet ut senast och skapade ytterst få chanser hemma mot Gefle. Det blir inte lättare mot Halmstad. HBK stod upp bra på Råsunda, men föll snöpligt i slutskedet. Ettan är klart spelvärd till 1,65. Finska mästarna Tammerfors tar första segern. Odds: 2,30!

DAGENS AVSLAG

MyPa har varit en flopp hittills och har inte gjort ett enda mål efter två spelade matcher. Trots det trycker Svenska Spel ned laget till 1,65 i odds. Jag avstår spel helt, men lockas mer av pigga Jaros 4,00.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Det finns i mina ögon bara ett hot mot 6 Copper Beech i V75-1. Försöker 2 Fortune Access svara i spetskörningen? Jag tror inte det och av den anledningen är Cooper Beech dagens klara. Han fick ge sig mot Earl Tilly senast men någon sådan finns inte med i dag. Alltså vinner han.

DAGENS DRAG

Artistic Ås eller Adrian Chip i ledningen i V75-7, eller kanske 4 Harpers Joker? Eller backar Jansson ner med Harpers Joker och får en resa i strax bakom ledarparet? Jag tror hur som helst att han kan få loppet och då är han inte att leka med.

DAGENS AVSLAG

8 King of Spader, V75-2, är helt klart en häst av rätt sort, men hans läge gör att man måste ifrågasätta hans favoritskap. Han kan bli fast på innerspåret medan de värsta konkurrenterna kan skaffa bra position. Se upp för favoritfall.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Jag håller fast vid mina ursprungliga spikar, 6 Copper Beech i V75-1 – hur ska han kunna torska från ledningen? – samt 8 King of Spader i V75-2. Läget är lurigt på papperet men över lång distans löser det sig i god tid. Det finns några bra emot men King of Spader är klassen i gänget.

DAGENS DRAG

1 Kristina Bore är startsnabb och inte alls tokig. Rygg ledaren och lucka på open stretch i V75-4. 2 Wellino Boko är det givna draget i V75-7, men eftersom jag är inne på att man bör gardera vill jag också varna för 7 Dust All Over, i nuläget bara streckad på var tolfte kupong.

DAGENS AVSLAG

Den bestämda känslan är att det är 3 Adrian Chip som kommer att tvingas ta initiativet i V75-7. Med en tung resa är alla hästar i den här konkurrensen i förlustfara, så även Adrian.

ARTIKELN HANDLAR OM