”De är i behov av poäng”

Källberg om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Arminia Bielefeld är i behov av poäng i bottenstriden. Dortmund säkrade kontraktet i veckan och saknar namn som Kehl, Kringe, Petric, Valdez, Degen och Klimowicz nu. En stark motivationsetta! Bremen slår Hannover och Göteborg tar första segern i damallsvenskan.

DAGENS DRAG

Bra odds på Kinna borta mot Jonsered. Hemma­laget vann förvisso klart mot ett svagt Lärje senast men har inte övertygat innan dess och nu saknas dessutom tongivande duon Fredrik Boman och Gabriel Altemark.Lockande skrällodds på Karlslund och Skärhamn

DAGENS AVSLAG

Skiljebo SK är alldeles för stor favorit borta mot Söderhamn. Hälsingarna gjorde en bra match mot starkt motstånd senast och kan definitivt störa SSK.

AIK till låga 1,55 i damderbyt mot Hammarby får också rött sken.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

1 Meadow Zoot (V75-1) är den bästa spiken i?dag. Han har mycket hög kapacitet för klassen, ett fint startspår och en av världens bästa kuskar i Björn Goop. Dessutom kan han öppna fort och allt talar för att han sticker till ledningen i ett huj. Hur han sen ska kunna förlora är svårt att räkna ut.

DAGENS DRAG

5 Triton Sund (V75-3) tror jag på. Han har sett strålande ut i de senaste starterna, både före och i loppen. Stefan Hultmans stjärntravare är helt enkelt bättre än någonsin. Senast var han ute i Olympiatravet och kom bort helt efter en resa i kön. Hästen visade ändå fortsatt form. Jag singelstreckar.

DAGENS AVSLAG

5 Hunted Man (V75-5) har blivit vad man brukar kalla överstreckad. Han har visserligen visat bra form men det är också så att han möter bra hästar. Här är han bara en i mängden. Hoppas han torskar!

HELENA BRUHN

DAGENS SÄKRA

Dannero har sin stora helg här i Kramfors och sin traditionsenligt årliga V75-omgång. Jag har två spikar att bjuda på. 1 Meadow Zoot i V75-1 och 5 Hunted Man i V75-5. Båda har bra lägen, bra form och körs av en bra kusk som är Björn Goop. Han vet vad han gör.

DAGENS DRAG

I gulddivisionen, V75-3, har jag en duo som är en personlig favorit. 3 Amour Ami med tränaren och kusken Robert Bergh. Jag vet att Bergh har varit positiv kring chanserna. Jag tycker att han är trevlig och pålitlig som kusk och värdering av chanser. Ett bra motdrag till favoriterna.

DAGENS AVSLAG

Dagens andra stora höjdpunkt tillsammans med gulddivisionen är handikapploppet STC:s Guldtäcke, V75-4, för kallblod. 10 Jerkefaks med kusken Åke Sundberg är betrodd, men hästen är lite opålitlig.