”En favorit i fara”

Källberg om dagens avslag – här är alla spel

SPEL

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Real Madrid har nog firat rejält efter ”El clásico” och kommer knappast med rätt fokus mot ett desperat Zaragoza. Oddsen har förvisso sänkts men till 2,00 är ettan fortfarande intressant. Udinese, Djurgården och Osasuna har också chans.

DAGENS DRAG

Barcelona är nog ganska demoraliserat och då ett formstarkt Mallorca ger upp till 9,00 (Bwin) på nätet måste tvåan testas. Milan må ha mer att spela för men jag tror inte att Napoli ställer ut skorna här. Italiensk mentalitet till trots kan jag inte motstå de skyhöga oddsen på ettan.

DAGENS AVSLAG

Arsenal såg föga inspirerat ut mot Everton. Nu saknas även Touré och Wenger lär säkert ge en del ungdomar chansen igen. Sunderland borta är ingen enkel uppgift och Arsenal känns som en favorit i fara.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Stortrav i Norge när Bjerke kör tävlingar med Oslo Grand Prix som huvudnummer. I V65-2 kommer 9 Earl Tilly ut och hans två senaste lopp har varit grymt imponerande. Motståndet är inte av den klass att han ska behöva torska.

DAGENS DRAG

Finland trodde jag mycket på som slutsegrare i VM inför turneringen, men så här långt är jag inte imponerad. USA:s unga lag är bra och riktiga fajters, det visade man inte minst mot Kanada och man får över två gånger pengarna på USA mot Finland, klart spelvärt.

DAGENS AVSLAG

10 Opal Viking och 9 Adams Hall är två väldigt bra hästar men när de drog bakspår i Oslo Grand Prix försvann alla chanser. Även om det skulle bli överpace ser jag inte hur de skulle kunna vinna.

MATTIAS KARLSSON

DAGENS SÄKRA

V65 avgörs på Bjerke och det är hög internationell klass rakt igenom. Jag koncentrerar mig på Oslo Grand Prix (V65-6) som är genrep inför Elitloppet för stjärnorna. 6 Going Kronos kan hamna på vingel, men är minst på plats.

DAGENS DRAG

Franske 3 Exploit Caf är nog inte som allra bäst i dag, Fabrice Souloy är känd för att ställa i ordning hästarna till de allra största loppen och Elitloppet är det huvudsakliga målet. 2 Jaded är i stället mitt stora rysarbud i det här fältet.

DAGENS AVSLAG

5 Steinlager är ett skrik igen i travvärlden. De två starterna han har gjort i stall Goops nya regi har dock inte bjudit på något hårdare motstånd. Han har sett fin ut, men jag tror inte att han vinner mot de här.