”Öster är lätt överskattat”

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Landskrona Bois är i praktlag och öser in mål framåt. Saknar nu yttermittfältaren Mirza Jelecák samtidigt som Jörgen Pettersson har vadproblem och tvingas vila. Bois får däremot tillbaka Ivo Pekalski och ska ha toppchans hemma mot ett uddlöst Jönköpings Södra. Odds: 1,50.

DAGENS DRAG

Falkenberg gör det som vanligt bra med små medel. Har två av superettans mest intressanta spelare – Joel Johansson och Ricardo Penella. Möter nu ett Bunkeflo som var helt under isen senast (1–6 hemma mot Mjällby) och som saknar viktige mittbacken Marco Da Silva. Etta till fina 2,25!

DAGENS AVSLAG

Seriefavoriten Öster har inte imponerat alls så långt i den södra ettan. Laget är lätt överskattat och jag tycker Svenska Spels 1,80 för tvåan är på tok för lågt. Boråslaget Norrby är starkt hemma och kan slita med sig poäng.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Redan på lunchen finns det en klar och det är 3 Västerbo Paradise i V4-3, LD-2. Han är helt enkelt överlägsen och det är bara at spika på ”allt”. I V65-1 ser det på förhand väldigt bra ut för 8 Golden Tilly som har övertaget redan från start med 20 meter mot bland andra Bat Boy.

DAGENS DRAG

Inför starten på V75 i Gävle var tongångarna runt 4 Fast Marke väldigt positiva men en startgalopp förstörde den dagen. Senast gick han bra från svårt läge i det Kungapokalskval som vanns av Adrian Chip. Får H-O Sundberg iväg honom kan han vara ett roligt drag i V65-6, DD-2.

DAGENS AVSLAG

Jag är normalt väldigt förtjust i 1 Räser Sune i V4-2, LD-1 men han har svikit på slutet genom att ägna sig åt galopp. Normalt spetsar han från innerspår och vinner men jag vill först se honom felfri innan jag litar på honom igen.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Det är överlag bra favoriter på V65-spelet i kväll. 8 Golden Tilly förlorar knappast V65-1, det finns visserligen några intressanta konkurrenter men Golden Tilly står för bra till. 2 Between the Sheets i V65-5 har också en fin uppgift när de värsta konkurrenterna dragit sämre lägen.

DAGENS DRAG

Den som letar lite roligare spikar kan ha en sådan i 2 Ulrica M. i V65-3, hon fortsätter att visa toppform. Har dessutom perfekt läge och är startsnabb. I V65-6 ska ni inte glömma 6 Greger the Great. Många fina insatser i fjol och av årsdebuten att döma är han inte sämre i år.

DAGENS AVSLAG

10 Raging Fool i V65-6 är jättebra men motståndet blir allt hårdare. Framöver får han vänja sig vid att trava 1.14-tider i spåren för att vinna, och det är inte så lätt.

ARTIKELN HANDLAR OM