Riquelmes Boca – kvällens säkra spel

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Nu är det äntligen allvar – hockey-VM har börjat på riktigt. Ryssland har en straffspark mot Schweiz. Sportingbet bjuder på 1,20 i odds. Taget! Kanada (1,03) mosar så klart Norge i sin kvart. I Copa Libertadores vinner Boca Juniors hemma mot Atlas. Odds: 1,40 (UB).

DAGENS DRAG

Umeå IK har skador på Hanna Ljungberg, Elaine, Sofia Jakobsson samt Madelaine Edlund. Dessutom ligger allt fokus just nu på lördagens final av Womens Cup. Därmed lär laget matchas lugnt mot ett målsnålt Bälinge. Svenska Spel ger fina 1,90 på under fyra mål i matchen.

DAGENS AVSLAG

När allsvenskan har uppehåll och de utländska toppligorna har spelat klart får Svenska Spel svårt att fylla listan med intressanta objekt. Nu kör den isländska ligan igång – brrr så kallt. Jag avstår 1,25 på Valur.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

9 Calamar Donna i V64-2 väljer jag att singelstrecka. Hon fick visserligen stryk senast men var inte som bäst då och kan betydligt bättre. Nu får hon anfalla bakifrån och det passar Roger Walmanns gudabenådade travare perfekt. Hon smyger med i draget och sedan talar hennes speed segerspråk.

DAGENS DRAG

5 Max Hugo i V64-5 är ett fräckt drag i ett annars ganska svårt lopp. Stefan Perssons femåring var mycket bra hela förra året och gav bland annat självaste Commander Crowe en liten match i ett kval till Derbyt. I årsdebuten senast var han vass efter en snäll resa. Nu lägger han allt på rygg – igen.

DAGENS AVSLAG

6 Global Kyanite (V64-3) är en fin travare men att hon ska vara klar favorit i det här vidöppna loppet känns tveksamt. Jag tror att både 1 River Village och 7 Islay Broline är bättre, eller i alla fall lika bra.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Superläckre 7 Plantagenet i V64-4 har stått över efter senaste starten och det här blir hans enda ögonöppnare före ett eventuellt, högst troligt, Elitlopp. Det känns inte som om det blir något avvaktande upplägg och när han trycks av från start är Plantagenet svårstoppad.

DAGENS DRAG

2 Coktail Zon i V64-1 har inte mött årgångskonkurrens ännu i år men ska inte underskattas när han nu gör det. Den V75-konkurrens han har varit ute i är väl så tuff. 1 River Village i V64-3 gör ett väldigt trevligt intryck. Bra chans om hon inte blir fastlåst från innern.

DAGENS AVSLAG

6 Global Kyanite i V64-3 har bra spetschans men hon borde ha vunnit från den positionen senast för att jag skulle köpa henne som streckfavorit här, när konkurrensen är ännu hårdare.

ARTIKELN HANDLAR OM