”Malmö FF går till vila som vinnare”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Nykomlingen Kristianstads DFF har gjort det bra i dam­allsvenskan. Men föll senast stort borta mot Göteborg och i?kväll väntar Ldb Malmö. Jag tror att gästerna vinner det här Skånederbyt bekvämt. Odds: 1,25. Linköping är ett par klasser bättre än Hammarby. Ettan går att spela till 1,12.

DAGENS DRAG

De allsvenska lagen matchar i princip sina bästa lag i cupen! Varför? För att det är ett långt uppehåll i Allsvenskan och både Halmstad och Malmö vill gå till sommarvila som vinnare. Jag spelar på att MFF vinner med minst två mål (1,57) och att HBK vinner med minst tre mål (2,05).

DAGENS AVSLAG

BP har det tufft och har nu båda sin målvakter borta! Benny Lekström är skadad och Kristoffer Nordfeldt är avstängd. Kvar finns en orutinerad 16-åring. Dessutom är Philip Haglund också avstängd. Rör ej ettan till låga 1,85.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

V65 på Umåker men det är en Bodenhäst som vinner den inledande avdelningen. 4 Doyouwanttodance möter jämnåriga kamrater och jag kan inte tänka mig att amerikanskan ska bränna som favorit. På lunchtrion vinner en av stall Adielssons tre hästar, nämligen 1 Ila Dimanche, spets och slut.

DAGENS DRAG

Philadelphia är i brygga mot Pittsburgh, 0–3 i matcher och nu måste man bara vinna för annars är det slut. Malkin, Crosby och gänget i Penguins vet att de har tre matchbollar medan Flyers har kniven på strupen. Flyers vinner i?kväll till 3,50 men det är bara konstgjord andning. Pittsburgh går till final.

DAGENS AVSLAG

9 Wayenne Boko gör debut i ny regi, kommer från Solvalla och får nog en hel del spel bara för det då det är sämre konkurrens i Norrland. Hästen är ingen stjärna och i V65-4 får hon på nosen oavsett konkurrens.

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Tror inte att någon hänger med i svängarna när Hanna Olofsson bjuder upp med 3-åriga Doyouwanttodance i V65-1. Jan Norberg liftade med i rygg och prövade med Balett Sund sista ­biten senast, men det gick inte. Douyouwanttodance dansade ifrån på lätta fötter. Repris i?kväll.

DAGENS DRAG

Amatörtränade Will Man Vint var fyra i försöket och trea i finalen samma kväll på Eskilstuna i slutet av april. Hittar Robert Bergh ned i någorlunda slagläge från bricka sju bakom bilen kan Will Man Vint sänka allt i spurten. DD-2 på Umåker luktar överpace lång väg.

DAGENS AVSLAG

Ulf Ohlsson bakom en favorit från innerspår är normalt inget man går emot på banorna i norr. Uffe kan förstås bära in store Gulis i?kväll, men med tanke på hur hästen hackade i travet senast känns garderingen given i V65-2.