”Under pistolhot säger jag Rangers”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Bara tio matcher på menyn i kväll – och som spelare kan man faktiskt säga nej tack. Fyra av de tio hämtas dessutom från Island... Jag hittar ytterst lite av spelvärde och ett bra tips är att spela lugnt i kväll. ”Säkert” spel? Under pistolhot säger jag Glasgow Rangers (1,35).

DAGENS DRAG

Husqvarna FF har inte haft något flyt – har nu tre raka förluster. HFF har ett bra lag på papperet och måste börja leverera snart. Tycker att ettan kan spelas med liten insats till 2,25 hemma mot Skövde AIK. Kristianstads FF ska ha bra chans hemma mot Höllviken. Odds: 1,70.

DAGENS AVSLAG

Svenska Spel trycker ned HJK Helsingfors till låga 1,85 på hemmaplan mot fjolårsmästarna från Tammerfors. Helsingfors har bara gjort mål i två av fem ligamatcher och är för stor favorit här. Jag avstår spel.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

7 Global Journey (V65-6) är en fin häst som visat stort kunnande. Förra året svarade han för ett flertal starka insatser bakom topphästar som Sahara Dynamite, Wellino Boko och Keystone Brady. I årsdebuten senast var han sylvass efter en snäll resa då han avslutade rykande som knappt slagen tvåa.

DAGENS DRAG

7 Dumle Loss (V65-5) står på tur för att få en seger nu. Han har gjort tre starter i år och varit klart bra i samtliga. Att det inte blivit vinst beror på att han mött i turordning Steinlager, Commander Crowe och Going Kronos. Inga sådana med nu och även om läget är kasst bör han krossa allt.

DAGENS AVSLAG

2 Happy Taylor (V65-6) är mycket spelad – men honom har jag ingen känsla för. Han är i och för sig kusligt startsnabb men den här gången möter han övermakten i form av Global Journey.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Rangers var slitet efter Uefacupfinalen och fick bara 1–1 mot Motherwell i lördags. Laget har fortfarande guldchans men behöver ta igen sju mål gentemot Celtic. St Mirren är normalt sett ett par klasser sämre och med rätt inställning vinner nog Rangers komfortabelt här.

DAGENS DRAG

Ham-Kam har inte spelat så dåligt som resultaten i inledningen antyder och fyra av de fem förlusterna hittills har kommit på bortaplan. Strömsgodset är en överkomlig uppgift och ettan till cirka 2,30 på nätet är spelvärd. Bra odds även på Valur i Reykjavikderbyt mot Fylkir.

DAGENS AVSLAG

Husqvarna har tre förluster i följd och dessutom är viktige mittbacken Richard Johansson skadad igen. Skövde AIK tog sin första seger för säsongen senast och verkar uppåt i form. HFF känns som en favorit i fara.