”Avstå Portugal!”

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det är ligaavslutning i den skotska ligan i kväll. Celtic och Rangers har lika många poäng – men Celtic har fyra måls bättre målskillnad. Celtic har toppform och har vunnit på beställning hela våren. Det rutinerade laget missar inte den här chansen. Slår tillbaka Dundee U till 1,37 (UB).

DAGENS DRAG

Den finska ligan är mycket svag. Allsvenska bänkspelare som Fredrik Svanbäck och Tim Sparv målas upp som hjältar i vårt grannland … FC Inter håller bäst klass i ligan och imponerar så smått. Möter nu just HBK-utlånade Sparvs VPS i kväll. Ettan spelas till 1,65 (Expekt).

DAGENS AVSLAG

I kväll är det åter dags för en ”semifinal” i Eurovision Song Contest. Portugal är 1,50-favorit till att ta sig till finalen – ett svagt odds på en dålig låt. Dessutom har Portugal få ”grannländer” som ­röstar i kväll. Avstå.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

En av dem som tillhörde den breda årgångstoppen bland treåringarna förra året var Bodenhästen 2 Clear Sign och i dag vinner han V65-1. I lopp 9 på Bodentravet, som är ett uttagningslopp till Sverigeloppet, vinner 4 Simb Raindance.

DAGENS DRAG

Lopp 8, V5-5, på Åby ser ut att kunna bli en rejäl fartfest, i alla fall från start och då gäller det att ha krafter kvar till slut. Från bakspår sitter Johnny Takter upp bakom 10 Ulster Boko som inte startat på ett tag, men han trivs på distansen och får loppet serverat i dag.

DAGENS AVSLAG

2 Fittipaldi i V65-5, DD-1, har bästa läget och bra form. Varför avslag? För det första står han hårt ­inne i loppet och för det andra tycker jag inte att han är så bra i förhållande till hur mycket han blir streckad.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

I kväll håller vi tummarna för Charlotte Perrelli och det svenska bidraget ”Hero” som bär ett tungt favoritskap i semin. Många förstå-sig-påare tror till och med att fru Perrelli kan vinna hela tjiddevippen och då bör hon i rimlighetens namn ta sig vidare. Sverige och Ukraina är två säkra kort i kväll.

DAGENS DRAG

Att tippa vilka länder som går vidare till ESC-finalen är inte lätt. Jag har hört de flesta av låtarna och det har varit på gott och ont. En del av låtarna fastnade dock och det gjorde bland annat Bulgariens bidrag ”DJ, Take Me Away” som bör gå vidare till lördagens ­final liksom Turkiets bidrag ”Deli”.

DAGENS AVSLAG

Kalkonerna har stått som spön i backen och värst var det i första semin. Det finns några av den varan även i kväll och då kan man gå på toaletten eller sätta på kaffet. Jag tänker bland annat på Litauen och Tjeckien. Usch och fy!