”Turkiet har starkt stöd i Tyskland”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Då var det dags att koka soppa på en spik igen. ­Nåja – det har funnits sämre dagar, men utbudet är åter tunt. Att kalla Boden hemma mot Östersund för ”säker” är att ta i. Men jag tror det kapabla laget tar sig samman med nye tränaren Zvedzan Milosevic vid rodret. Ettan spelas till 1,80.

DAGENS DRAG

Turkiet finslipar i kväll EM-formen mot Stuart Baxters Finland. Matchen går på neutral plan i Duisburg. ­Vilket i princip betyder hemmafavör för Turkiet – i alla fall sett till publikstödet. Enda skillnaden är att bolagen nu är mer generösa med oddsen. 1,85 på turkarna är dagens bästa spel.

DAGENS AVSLAG

Gröndal har överraskat ­alla hittills – laget gav 100 gånger pengarna som seriesegrare inför säsongen. Nu trycks Gröndal ned till 1,40 hemma mot Syrianska Botkyrka. Jag tycker det känns för lågt. Botkyrkalaget kan en del.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Gröndal är fortfarande obesegrat i division 1 norra. I kväll tar laget emot Syrianska Botkyrka på Aspuddens IP. Syrianska Botkyrka har inlett serien svagt och har släppt in mycket mål på bortaplan. Känns som ettan är mycket stark och betalar tillbaka 1,50 på nätet.

DAGENS DRAG

Bottenmöte i Superettan när Sirius och Enköping drabbar samman. Båda lagen är i poängbehov och det kommer nog synas på spelet. Vågar något av lagen gå för vinst? Svaret blir nej utan man delar på poängen. Krysset ger 3,75 på Nordicbet.

DAGENS AVSLAG

Träningsmatcherna inför EM känns kalla. Finland–Turkiet på neutral plan i Tyskland lockar ju inte till någon storsatsning, heller inte Holland–Danmark. Vi inväntar EM och låter pengarna sitta kvar på kontot.

LARS ÅGREN

DAGENS SÄKRA

1 Arras (V65-3) är en riktig topphäst som såg lysande ut i årsdebuten då han ledde runt om. Han möter en vass motståndare här i italienska Ghibellino som näst senast vann ett försök till Lotterian i Neapel. Arras vann spårlottningen och det bör vara jättechans till spets och slut.

DAGENS DRAG

6 Mister Giant (V65-1) visade fin fart i fjol som två­åring. I årsdebuten avslutade han sylvasst efter passiv körning och strul på vägen. Passas noga här. 1 Chivas Bluegrass (V65-2) gjorde en vass upphämtning efter galopp i debuten för Petri Puro senast och gick under 15/2?000 meter.

DAGENS AVSLAG

10 Glenzer V.G (V65-5) pressade rejält utvändigt ledaren sista varvet senast och tröttnade sista 100. Han besitter bra kapacitet men får det inte lätt att runda alla från bakspår över kort distans och bör garderas.