EM-finalisterna är en av många ”bankers”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det finns en hel del starka ”banker” i handbollskvalet till OS. De två klaraste vinnarna är Ryssland (1,05) mot Algeriet och Kroatien (1,01) mot Japan. Dessa två går att plocka med om ni tvingas spela tripplar. Schweiz har toppchans i genrepet mot Liechtenstein. Odds: 1,08.

DAGENS DRAG

Som sagt det finns många ”säkra” lågoddsare i kväll – men desto färre bra drag. Så jag håller nere insatserna rejält. Det jag finner mest spelvärde i är ett handikapp­spel på Ryssland mot Algeriet. Svenska Spel bjuder 1,95 om ryssarna vinner matchen med mer än nio mål.

DAGENS AVSLAG

Enskede började serien strålande, men har visat lite nedåtform på slutet. Och jag tycker ettan som ger 1,65 är ett riktigt svagt odds mot Hammarby TFF. Bajen har ett bra lag och föll orättvist mot Gute senast. Avstå spel!

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Bakspår på tillägg är inte bra men 14 Akjas Funnymaker är en vinnare, oavsett läge. Han har visat att han kan vinna den tunga vägen säväl som om han måste gå bakifrån. Det finns några bra emot men i V4-4, Trioloppet, på lunchen spikar jag Akjas Funny­maker.

DAGENS DRAG

Trots att det var ett litet fält senast blev 5 Estreet fast tills det bara var 100 meter kvar och då flög han fram till ett fjärdepris i det lopp som vanns av Little Rainbow. Här ser det enklare ut och om han dessutom har lite mer tur med positionerna vinner han V65-5, DD-1.

DAGENS AVSLAG

Fartmässigt överlägsna men ändå tveksamma är 3 Derby Clipper i V65-1 och 1 M.T.Devil i V65-2. Galopper har förstört för dem på slutet och innan de visar att de kan gå felfritt behandlar vi dem med försiktighet.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

2 Carpaccio i V65-6 vann sin årsdebut från ledningen i synnerligen fin stil. Mycket talar för en repris. Spik på allt. 3 Derby Clipper vinner V65-1 om han fungerar. 1 M.T.Devil i V65-2 har toppchans från spets. Jag spelar reducerat med kravet att minst en av dessa två måste vinna.

DAGENS DRAG

1 Jimas Ikterus kan mycket väl leda V65-4 runt om, det är nästan uteslutande ledningen som gäller för hans del. 3 Jade Launcher i V65-5 är lärlingskörd och möter tuffa konkurrenter men man ska inte glömma honom ändå. Han är startsnabb och hans kusk, Anna Rönning, är duktig.

DAGENS AVSLAG

Första gången jag såg 5 Estreet (V65-5) tänkte jag: ”wow, en stjärna”. Men på slutet har han agerat lite stinglöst. Jag väljer därför att behandla honom med viss försiktighet.