Bästa spelet i dag: Iran

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Bästa spelet i dag är troligen Iran i VM-kvalet mot Förenade Arabemiraten. Iran förstärks till den här matchen med Osasunas stjärna Javad Nekounam! Däremot kommer ej den Europabaserade duon Mahdavakia/Hashemian till spel. Jag tycket ettan är spelvärd till 1,53.

DAGENS DRAG

Jag spelar troligen enbart Iran i kväll. Men det kan även vara ett visst spelvärde i Qatar hemma mot ­Kina. Qatar har flera ”utländska” importer som brasilianarna Fábio César (fd Napoli/Udinese) och Emerson (fd Rennes) samt Sebastián Soria från Uruguay. Odds: 2,50 (Partybets).

DAGENS AVSLAG

Bodö/Glimt har överraskat stort. Målvakten Pavel Londak räddar laget ideligen. Nu har man nu vissa problem och är en bräcklig favorit till 1,95. Möter ”floppen” LSK som sparkat tränare Tom Nordlie inför kvällens match.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

9 Global Journey (V65-6) har hittat toppformen med två lopp i kroppen efter vila. Senast var han hur fin som helst från ledningen, bara stack undan. Visst möter han topphästar men det blir också odds därefter. Bästa spiken på V65 är annars 3 Dumle Loss i V65-4. Han är klar.

DAGENS DRAG

7 Tucson Yankee (V65-1) kan man inte anklaga för att vara en segermaskin. Hon vinner bara någon gång om året. Men nu kan det vara dags. Näst senast satt hon fast med lite sparat bakom en så bra häst som Swept To Victory och senast fick hon heller inte helt fritt. Tar spets nu, 1?640 … hela vägen?

DAGENS AVSLAG

6 Dust All Over (V65-6) vann Kungapokalen och är en årgångstopp, inget snack om det. Men som spelobjekt är han inte intressant, hästen blir alldeles för hårt streckad. Så klar är han inte.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Nu måste det vara dags för 3 Dumle Loss (V65-4) att ta första årssegern. Han rådde inte på Arras senast men föll med flaggan i topp. Nu sitter Erik Adielsson upp och från ett utmärkt läge bakom bilen bör han ha goda möjligheter att sitta i spets tidigt. Sedan vill det till en bra häst för att slå honom.

DAGENS DRAG

I försök två av ”Sikta mot stjärnorna” har jag feeling för 2 Made as Promised (V65-3). Hästen vann på snyggt sätt senast efter en vass avslutning och kan hon göra om den bedriften lär jag få ett hyggligt odds. Jag hoppas på körning mellan favoriterna och sen kan Takter dra i högertömmen 250 kvar.

DAGENS AVSLAG

6 Mystical Ann (V65-3) gör årsdebut och kommer att bli hårt betrodd. Spåret kan bli en fälla eftersom hon riskerar att få svar invändigt. Mystical Ann kommer dock att sälja sig dyrt vilket gynnar mitt drag Made as Promised.