Barsoms lag får nobben i kväll

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

På nytt en tunn spelkväll. Det kan vara läge att spara pengarna och tiden till annat. Bara åtta objekt att spela på – varav tre är oddssatta... Enligt laguppställningen saknas Masarnas två största stjärnor – Leigh Adams och Emil Sajfutdinov. Rospiggarna måste ha toppchans hemma.

DAGENS DRAG

Sju matcher kvar att välja på – och Fredrikstad står i 1,10... Den går bort. Lejonen återfår två starka förare och har gjort det riktigt bra i år – har toppchans mot Piraterna. Men oddset blir väl därefter. Smederna tar troligen sin första seger i?kväll. Båda lagen kan spelas med handikapp.

DAGENS AVSLAG

Fem matcher kvar att ge avslag på. LDU Quito trivs ypperligt på sin höga höjd hemma i Ecuador. Men nu tar sig laget till Copa Libertadores-finalen även med 0–0 hemma mot América de Mexico. Därmed hoppar jag över 1,70.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Österrike står snart i fokus då fotbolls EM avgörs där och i Schweiz. I fokus kommer också Peter Untersteiner med rötter i Österrike vara i?dag på Jägersro när han vinner två lopp på V5, V5-1 och V5-4. Hästarna är 3 Fearless Kemp och 3 Vekas Ingo.

DAGENS DRAG

Eftersom jag tror att favoriten i V5-2, 8 Gidde T.H. bränner borde jag ha ett drag där, och det har jag. 1 Cassy gör debut för Joakim Lövgren och hur den tyska hästen öppnar från innerspår är svårt att bedöma men hon är intressant och jag måste bara spela henne.

DAGENS AVSLAG

Ingen tvekan om att en felfri 8 Gidde T.H. i V5-2, lopp 5 på Jägersro skulle runda det här gänget om han bara var felfri. Tyvärr har han en ovana att alldeles för ofta galoppera och därför är jag tveksam till honom.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

3 Fearless Kemp i V5-1 på Jägersro har gjort sina bästa lopp i ledningen, men senast visade han att han kan avsluta vasst även med rygglopp. Med tanke på den insatsen finns det inga moln på himlen inför kvällens uppgift. Han är oslagbar från ledningen men vinner nog bakifrån också.

DAGENS DRAG

Vekas Ingo var fin vid spetssegern senast och har bra chans igen i V5-4, men den som garderar ska inte glömma bort 10 Kir G. Han blixtrar till med smått ruskiga insatser emellanåt och formen är klart bättre än raden antyder. Helt bortglömd i kväll och därför intressant.

DAGENS AVSLAG

2 Mozarella Ås i V5-5 var bra senast och blir hårt betrodd i kväll. För hårt betrodd. Run Baby Run är ingen dålig konkurrent och man kan få överodds på den sistnämnda.