”På väg uppåt efter mardrömsstarten”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Östers IF tappade spelet helt i andra halvlek mot Carlstad. Laget kan mycket bättre än så – vann borta mot IFK Malmö med ­klara 6–0 i matchen innan. Jag tror Öster tar sig samman och vinner smålandsderbyt över Värnamo, som fick full utdelning senast. Bra etta till 1,50 (Expekt).

DAGENS DRAG

Rosenborg är på väg uppåt efter sin mardrömsstart i säsongsinledningen. Kvällens motståndare Brann har en del problem. Demba-Nyrén och Jaiteh samt Petter Vaagan Moen saknas i Brann! Ettan spelas till 1,92 (Nordicbet). Enköping testas till 2,40 (Nordicbet).

DAGENS AVSLAG

Norge är snart det enda landet i Europa som tar ­cupen på allvar?... Men det kommer ändå överraskningar och jag gillar inte favoriter som Start (1,10), Alta (1,40) och Kongsvinger (1,40). Jag avstår.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

5 Ivery L.B. (V64-4) kan förstås inte kallas för en säker vinnare. Men han är däremot ett mycket bra spel. Tommy Hannés fyraårige italienare är en riktigt bra häst som kvalade in till Kungapokalen via en sylvass spurt bakom Harpers Joker. Streckad på var tionde kupong. Snacka om fynd!

DAGENS DRAG

3 Time Will Tell BR (V64-2) är också en vild chansning. Peter Untersteiners tysk har verkligen hittat stilen på slutet. Spurten näst senast var grym och senast fick han anfalla för sent. 11 Mr Shimmer (V64-5) är jag svag för. Hästen kan massor och trots årsdebut chansspikar jag på dubbeln.

DAGENS AVSLAG

7 Coktail Will (V64-6) trodde jag mycket på. Ända tills jag fick höra att han har problem med en hov. När jag sedan upptäcker att han är stor favorit är det bara att backa, eller rättare sagt – gardera.

VICTOR MELANDER

DAGENS SÄKRA

Ldb Malmö har vunnit alla sex matcher i år och har ­fina 25–5 i målskillnad. Djurgården/Älvsjö har inte alls motsvarat förväntningarna. Framförallt är det målskyttet som inte lyckats för stockholmarna. Får det svårt på Malmö IP. 1:an ger 1,25.

DAGENS DRAG

Mexico möter Argentina i San Diego inför det stundande VM-kvalet. Svennis finns på läktaren och mexikanerna vill nog imponera på sin nya förbundskapten, för att säkra en plats i laget. Det kan räcka till ett kryss mot favoriten Argentina. Oddset på krysset är 2,50.

DAGENS AVSLAG

Spanien möter USA i EM-genrepet. Det är ett stukat spanskt landslag, drabbat av skador och sjukdomar. Normalt vinner Spanien enkelt, men högsta prioritet i den här matchen är att undvika nya skador.