”Uzbekistan måste ha toppchans”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Äntligen rullar EM igång! Nu slipper man leta efter Östers direktsända webbsändningar för bota fotbolls­abstinensen … Det finns få klockrena favoriter i dag – men Uzbekistan måste ha toppchans hemma mot Singapore. Laget vann förra veckans borta­möte med 7–3! Odds: 1,20.

DAGENS DRAG

Tunga seriefavoriten IFK Luleå, spelades ned till 2,50 före säsongsstarten, har kommit igång på allvar nu. Borde vunnit seriefinalen mot Piteå med större siffror senast. Ska ses med god chans mot Umedalen. 2,10 hos Bet365 är taget. Portugal spelas till 1,85 i EM-premiären.

DAGENS AVSLAG

Lund har gjort allt rätt på bortaplan i år – 14–0 i målskillnad och fyra segrar. Men nu tror jag LBK kan vara en favorit i fara. Spelet var inte som bäst senast och motståndet – Höllviken – är bra. Jag spelar inte tvåan till 1,75.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

3 Triton Sund (V75-3) gör aldrig ett dåligt lopp. Stefan Hultmans spurtstarke hårding var mycket bra i den senaste starten på Solvalla där han avslutade ursinnigt i ett lopp över tre varv. Nu är läget perfekt och vi kan nog räkna med att Örjan Kihlström skickar fram honom i dödens. Toppchans och spik

DAGENS DRAG

1 Lost Without You (V75-6) är jag förtjust i. Göran Lång är ingen rikskänd tränare eller kusk men med den här pållen kommer han att låta höra talas om sig framöver. I comebacken nyligen var hästen jättefin då han vann lekande lätt och smått överlägset från ledningen. Jag väljer att chansspika.

DAGENS AVSLAG

7 Mörtvedt Jerkeld (V75-5) borde förstås vara en klar vinnare. Norsken tillhör kallblodseliten och tål dessutom att göra allt jobb själv. Men senast svek han och formen känns diffus. Favorit i fara?

GLEN STRÖMBERG

DAGENS SÄKRA

Portugal–Turkiet. Tips: 1. Odds: 1,70 Turkiet bev bjudna in i turneringen av Norge och ska inte räcka till här. Man måste spela Portugal i den här matchen även om oddset är lite lågt med tanke på att det är första matchen i turneringen och man vet väldigt lite om form och spel.

DAGENS DRAG

EM-guldvinnare: Spanien. Odds: 6,00.

Jag tror att Spanien äntligen får till det efter alla år av besvikelser i stora mästerskap. Det känns som att Spanien har ett lag som är moget att gå hela vägen med spelare fostrade i tuffa miljöer och framplockade i några av världens bästa klubblag.

DAGENS AVSLAG

Hemmalaget kan gå långt, med ett intressant lag och en vass målgörare i Frei. Schweiz blir att räkna med, men tjeckerna är svåra att slå och har ett erfaret lag även om man saknar Rosicky. Jag avstår spel på premiärmatchen.