"Nu vänder det"

Sandebäck om dagens drag– här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Nybro IF har en hel del problem inför smålandsderbyt mot topplaget Myresjö. Bland andra saknas förstemålvakten Fredrik Nilsson. Myresjö är stabilt och bra hemma. Ska ha toppchans till 1,45 hos Betway.

DAGENS DRAG

Husqvarna har haft ­mycket otur – borde ha haft många fler poäng vid ”normal utdelning”. Nu tror jag det vänder! Torslanda, som saknar sin bästa spelare, är en perfekt uppgift på hemmaplan. Spelas till 2,10 hos Bet365.

DAGENS AVSLAG

Det är fotbollsfest i Eskilstuna i eftermiddag. Storebror City spelar ”borta” mot IFK. City är bättre i grunden, men 1,40 för derby­tvåan är lite för lågt.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Lutfi Kolgjini hade en bra dag i Östersund, även om det blev galopp i Jämtlands Stora Pris med Glen Kronos. Bra stallform alltså och i V65-2 blir det ny seger då han sänder 3 Gift Kronos till ledningen och sedan är loppet över.

DAGENS DRAG

Det är inte helt lätt att behålla ledningen från innerspår på Charlottenlund där Copenhagen Cup körs. 3 Steinlager är ruggigt snabb ut och har ett bättre läge för att spetsa än 1 Oiseau de Feux på innern. Goop laddar, tar ledningen och vinner V65-6, DD-2

DAGENS AVSLAG

Från ett bättre läge hade man alla dagar i veckan trott mycket på 8 Swept To Victory i V65-3. Nu när hon har fått dåligt läge tror jag hon får svårt att göra sig gällande

MATTIAS KARLSSON

DAGENS SÄKRA

I brist på bra och roliga specialspel hos Unibet får jag kolla på ramloppen till Copenhagen Cup. I femåringsloppet, V65-2, bara vinner 3 Gift Kronos, som Lutfi Kolgjini brukar säga själv. Det här var en häst för Elitloppet.

DAGENS DRAG

Trots ett knepigt spår på Charlottenlund och inte den mest passande distansen, kan jag inte se något annat än att franske Elitloppstvåan 1 Oiseau de Feux vinner Copenhagen Cup, V65-6, DD-2. Men nog kan jag få bättre vinnar­odds hos ATG än Unibets 1,75?

DAGENS AVSLAG

I Stoeliten, V65-1, är 7 Fama Currit garderingsbar. Hon är bästa hästen i fältet, men på ”Lunden” är det ­bara sex hästar i första start­ledet över sprinterdistans och formen är mycket tveksam.