”Derbyt blir ingen fest”

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Kiruna FF har hemsk form – och lär spela mycket ­defensivt borta mot serie­favoriten IFK Luleå. Jag tror ­inte den taktiken lyckas – Luleå ska vara ett par klasser bättre. Senast förstördes dagen av en utvisning efter drygt 30 minuters spel. Ettan känns som en bra bank till 1,16 (Ladbrokes).

DAGENS DRAG

Bästa spelet är Portugal till 1,95 hos Expekt. Men det har jag tjatat om på andra ställen. Det finns ­ytterligare ett helt okej spel – ettan på Skellefteå FF. SFF var riktigt bra senast och ­mosade Friska Viljor med 5–0 på bortaplan. Nu ger ettan mot ­Robertsfors 1,60 på flera bolag.

DAGENS AVSLAG

AIK mot Djurgården lär inte bli någon stor cupfest. ­Damerna gör precis som herrarna – vilar flera spelare. 2,10-favoriten AIK kommer utan sina två toppar Lisa De Vanna och Kathryn Gill som är i Asien. Även Dif lär vila spelare.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

10 Keystone Brady (V64-2) är inte i mål ännu – men snart så … Stig H:s kanon är kusligt spurtstark och jag tror han städar av allt till slut. En fräck spik. 3 Grandiosa R.Ö.K. (V64-4) är klassig och välbyggd. Hon har varit klart bra på slutet och läget är utsökt. Toppchans till vinst och sund spik.

DAGENS DRAG

Den här är jag ordentligt sugen på. 7 Beanie M.M. (V64-5) avslutade likt ett jehu i ett V75-lopp senast och tre sekunder efter målgång var han inskriven i min bok ”Liras nästa gäng!”. Och nu är det dags, i ett rövargäng går han ut från ett svårt spår. Men hästen är startsnabb, det kan fixa sig!

DAGENS AVSLAG

4 Arctic Hope (V64-2) är tidig favorit i ett fint fyra­åringslopp. Möjligen är han bra nog men det låter bara ”sådär” från finskt håll. Visst, kulletta i Finland men hittills har han inte räckt i Sverige.

JÖRGEN SPARREDAL

DAGENS SÄKRA

Ett oavgjort resultat duger inte för Schweiz och Turkiet om något av lagen ska ha en vettig chans att gå till kvartsfinal. Det öppnar för en match där båda lagen förr eller senare måste ta risker och spela offensivt. Jag tror därför på en målrik match och spelar på över 1,5 mål till oddset 1,50.

DAGENS DRAG

Portugal och Tjeckien har skaffat sig bra utgångslägen genom att vinna sina öppningsmatcher. Ett oavgjort resultat är passande för båda lagen och jag tror på en jämn match där det är viktigare att inte förlora än att vinna. Bra krysschans till oddset 3,40 (Bet365).

DAGENS AVSLAG

Schweiz är favorit mot Turkiet. Matchen känns dock helt öppen. Mitt råd är att stå över 1X2-spelet före matchstart och se hur matchen utvecklar sig för att sedan hitta ett bra livespel.