”De avfärdar Rumänien”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Utbudet är som vanligt begränsat under fredagarna. Det finns ingen direkt ”bank” – men ”säkraste” vinnaren är troligen Gunnilse. Gästande Fässberg har dunkel form och det blir inte bättre av att forwarden Sorie Samura är på landslagsuppdrag. Ettan kan spelas till 1,70.

DAGENS DRAG

Italien imponerade inte alls i sin EM-premiär. Men hade samtidigt lite otur – 0–3 speglade inte matchbilden. De blåa brukar dock ta sig samman och jag tror laget avfärdar Rumänien. Rumänerna var bra bakåt, men jag blev inte imponerad av anfallsspelet med Mutu i spetsen. Etta till 1,75.

DAGENS AVSLAG

Mellerud gör det bra i divsion 2-fotbollen. Men till kvällens match mot Oddevold saknas innermittfältsparet Mollapolci/Carlsson som är avstängda. Matchen mot Oddevold är vidöppen. Jag lirar inte ettan till 2,10 (SvS).

MATTIAS WIKDAHL

DAGENS SÄKRA

Tiger Woods opererade sitt ena knä för två månader sedan och i går var han ojämn i US Open. Oroande? Visst. Men kom ihåg att herr Woods har fyra raka segrar på Torrey Pines i Kalifornien. Det här är hans bana. Phil Mickelson får vika sig i head-to-head-spelet i dag.

DAGENS DRAG

Som Italien såg ut mot Holland så är det väl egentligen tvåan som borde vara draget. Men nu är det ju inte Holland man möter. Rumänien är det sämsta laget i dödens grupp – men tillräckligt bra för att ta en poäng. Försvaret var starkt mot Frankrike och Mutu kan italienska försvar.

DAGENS AVSLAG

Jag vägrar låta mig luras av Hollands resultat mot Italien. Så bra är man inte och försvarsspelet har inte testats. Frankrike kan förstås bättre än man visade mot Rumänien. Så snabbanalysen lyder: Vad som helst kan hända.

THOMAS RAVELLI

DAGENS SÄKRA

Italien–Rumänien: en etta. Alldeles för mycket stolthet i det italienska laget för att de ska tappa poäng i den här matchen. De vågar inte ta sig hem till Italien utan vinst här.

DAGENS DRAG

Italien–Rumänien: Under 2,5 mål. Italien hittar tillbaka till sitt försvarspel. Senast var det under all kritik. Bättre nu. De sätter en boll och försvarar ledningen på gammalt klassiskt italienskt vis.

DAGENS AVSLAG

Holland–Frankrike: Ej vinst för Holland. Jag tror inte på vinst för Holland. I och med att jag tror att Italien vinner så måste Frankrike ta poäng här för att ha en bra chans inför sista matchen mot Italien.