”Jag avstår ettan på Landskrona till 1,50”

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Bara tio matcher att välja på – men utbudet ser ändå ganska intressant ut. Degerfors har ordinarie mittfältarna Dejan Godar och Markus Karlsson avstängda. Dessutom är mittbacken Fredrik Holmberg tveksam. Häcken ska ha fin chans på hemmaplan. Odds: 1,50 på flera bolag.

DAGENS DRAG

För fem dagar sedan tipsade jag om Skellefteå FF i den här rutan – jag kör en favorit i repris. SFF har absolut toppform och var riktigt bra i derbyt mot Robertsfors. Piteå ser formlöst ut och tvingas nu ställa upp med en otränad målvakt. Tvåan spelas till 2,00 hos bet365/Unibet.

DAGENS AVSLAG

Landskrona Bois håller allsvensk klass när laget är som bäst. Men Bois har ingen vidare form och saknar åter Jörgen Petterson, samt har frågetecken för två bra spelare. Jag avstår ettan till 1,50 mot Falkenbergs FF.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

2 Maharajah (V65-6) är en häst som jag tror kommer vara en av de bästa i årgången. Nu är det dags för det första stora slaget, kvalen till E3 är upptakten, och ni kan lugnt räkna med att Stefan Hultmans kanon vinner. Han var jättebra senast, trots att han inte vann. Avslutningen var något i hästväg…

DAGENS DRAG

6 Trim (V65-1) är ett ungt löfte i Olle Goops högoktaniga stall. Treåringen har visserligen bara gjort tre starter men han har övertygat i varenda en. Senast vann han i mycket bra stil efter en tung resa utvändigt ledaren. Nu är jag inne på att Björn Goop kör sig till spets och sen är inget omöjligt.

DAGENS AVSLAG

5 Micro Mesh (V65-2) är en bra häst, han kan allt vissa dagar. Men det är också en herre som blandar och ger. Som favorit i är han inte intressant, jo – som en synnerligen garderingsbar sådan.

THOMAS RAVELLI

DAGENS SÄKRA

Österrike– Tyskland, tvåa. Tyskt poängtapp här skulle vara en lika stor sensation som när Sverige fick stryk av Japan i OS och Costa Rica i VM. De kommer inte skämma ut sig inför sina fans genom att förlora mot lillebror Österrike.

DAGENS DRAG

Österrike–Tyskland: Över 2,5 mål. Jag tror på en del mål mellan lagen här. Har varit mycket målchanser när Österrike spelat tidigare i turneringen. Målsprutan Lukas Podolski kommer utnyttja dessa. Lehmannn i det tyska målet har inte varit bra, vilket gynnar Österrike, om han får förnyat förtroende.

DAGENS AVSLAG

Polen–Kroatien. Polen har helt klart en bra chans här. Kroaterna har ingenting att spela för då de är klara gruppsegrare, vilket kan medföra dålig motivation hos dem. Kan även bli en del mål. Flera spelare kan vilas i Kroatien.

ARTIKELN HANDLAR OM