”Uruguay blev rånat på segern senast”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Ytterligare en klen spel­tisdag – bara fem matcher är oddssatta. Klaraste ­vinnaren är troligen speedwaylaget Lejonen hemma mot Indianerna som är uselt på bortaovalerna. Umeå IK är inte helt i balans – men laget tar ändå tre poäng hemma mot AIK. Odds: 1,16.

DAGENS DRAG

Jag hittar inte mycket av spelvärde. Mest intressant är Uruguay som blev ”rånat” på segern i helgens VM-kvalmatch hemma mot Venezuela. Nu kommer ett darrigt Peru på besök – och jag tror inte Uruguay ”slarvar” en gång till. Oddset ligger på runt 1,60 (Betway).

DAGENS AVSLAG

Matchen mellan Dackarna och Hammarby känns helt öppen. Smålänningarna saknar GP-föraren Fredrik Lindgren – tungt avbräck. Bajen är bäst hemma – men kan kanske överraska i kväll. Jag avstår spel.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

När jag såg 1 Västerbo Arrow värma i Östersund före V75-starten senast tyckte jag mig se en eventuell vinnare i loppet men en galopp varvet kvar förstörde allt. Nu har han bra läge med innerspår bakom bilen och oavsett om han behåller ledningen eller inte tror jag att han kan vinna V4-1.

DAGENS DRAG

Att 8 Wiss Nickolina trivs på kort distans har hon visat vid flertalet tillfällen och nu när rosten är borta efter vinteruppehållet kan det vara dags för en skräll. Hon har bakspår och det kan ställa till det lite men jag räknar med att hon får chansen och då är det ett roligt spel i V4-4, Trioloppet.

DAGENS AVSLAG

Italien är favorit mot Frankrike, en match mellan två stora fotbollsnationer som inte imponerat så här långt. Spelmässigt känns det omöjligt att få fram en vinnare i den vidöppna matchen och jag råder till att stå över spel.

ANDREAS GILLBERG

DAGENS SÄKRA

Inget av lagen har imponerat, men Italien kliver fram när det gäller. Frankrike ser blekt ut och är inte samma lag som för ett par år sedan. Normalt en jämn match, men i kväll en säker italiensk vinst.

DAGENS DRAG

Italien och Frankrike är två normalt försvarsstarka lag, vilket gör fasta situationer viktiga. Väljer därför Andrea Pirlo, som är en mycket kompetent frisparksskytt, som förste målskytt i matchen till höga 17 gånger pengarna.

DAGENS AVSLAG

Att motivation slår klass brukar det heta, men inte i dag. Holland ställer över ett antal spelare men ersättarna vill visa att de ska spela kvartsfinalen. Rumänien blir dagens avslag till givna odds.