”BP börjar bli slitet”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Carlstad United kan ha något ”stort på gång”. Laget har tagit tre tunga segrar på slutet – Öster, Norrby och Mabi – och har få avbräck. Möter nu ett relativt svagt motstånd i form av Skärhamn. Gästerna saknar dessutom en tung duo som är avstängd. Stark etta till 1,50 (Ladbrokes).

DAGENS DRAG

Jag har lirat BP två gånger i rad i den här spalten – med framgång. Men nu byter jag sida. Varför? Jag tror att laget börjar bli slitet – spelar fem matcher på 19 dagar! Dessutom så saknas nu jättetalangen Albin Ekdal. Örgryte har både form och klass. Spelvärd etta till 1,91 hos flera bolag.

DAGENS AVSLAG

Jag hittar inget bra avslag till i?kväll. IF Sylvia får tillbaka spelare från skador och ska vara favorit hemma mot Forward – fast laget känns inte alls spelvärt till 1,50. Örebrolaget är nämligen på uppgång och hade grym otur senast.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Jag såg 1 Hepburn Broline (V65-2) vinna en komfortabel spetsseger på Åby senast och hon imponerade stort. Har bra läge här och lyckas hon försvara ledningen tror jag hon grejar tredje raka. 2 Commander Crowe (V65-4) jagar sin 21:a raka och den tror jag han tar. Fuxen verkar oslagbar för tillfället.

DAGENS DRAG

Jag tror en hel del på 10 Superior Dust i V65-5. Hästen fick ett omöjligt lopp senast men klaffar det i kväll går ingen säker över upploppet eftersom hon har en sylvass spurt att tillgå. Örjan Kihlström brukar dyka upp som gubben i lådan när man minst anar det och det tror jag han gör nu.

DAGENS AVSLAG

I samma lopp, V65-5, kommer 5 Highlite Survivor att bli hårt betrodd efter en fin insats i Harper Hanovers Lopp. Då körde Torbjörn Jansson men i kväll är han ägarkörd och det drar ner förhoppningarna en hel del.

MATTIAS WIKDAHL

DAGENS SÄKRA

Carlstad United är bra. Skärhamn är inte lika bra. Ibland behöver det inte vara så mycket svårare än så. Därför vinner Carlstad det här. Ska man backa upp det med formbevis så har Carlstad tre raka segrar samtidigt som Skärhamn inte vunnit på de fem senaste försöken.

DAGENS DRAG

Umeåderby i division II och Holmsund är favorit mot gästande Mariehem. Men med tanke på Holmsunds svaga hemmafacit, det faktum att det just är ett derby och att Mariehem bara ligger två poäng bakom så är krysset lockande här. Finns till över fyra gånger hos flera bolag.

DAGENS AVSLAG

Mjällby besegrade serieledaren Assyriska borta senast och nu är det ett riktigt getingbo i toppen av Superettan. Så när Mjällby nu tar emot ett annat topplag, Häcken, så väljer jag att ligga lågt. Mycket svårtippat.