”Masarna är chanslöst”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Ytterligare en tunn spelkväll. Speedwayoddsen är inte släppta ännu – men dagens mest troliga vinnare Dackarna lär ge ett blygsamt odds. Gästande Masarna saknar sina stjärnförare Leigh Adams och Emil Sajfutdinov och är chanslöst i Målilla i?kväll.

DAGENS DRAG

Jag hittar inte mycket av spelvärde i?kväll. Öster spelar bättre borta än hemma – möter nu ett ganska tamt Husqvarna i ett smålandsderby. Öster, som har få avbräck, har god chans till 1,50. Högaborg har mycket problem – men behöver en seger nu. Spelas med liten peng till 2,65.

DAGENS AVSLAG

Tycker att en del av division 2-favoriterna ser bräckliga ut. Älvsjö har varit uselt på slutet – har 1–8 i målskillnad på de två senaste matcherna. Jag rör inte ettan till 1,65 hemma mot ett vilt kämpande IFK Eskilstuna.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

På lunchen hittar jag dagens första klara i V4-2, LD-1. 2 Cash Or Credit är obesegrad under året, tre raka segrar i Torbjörn Janssons regi. Perfekt spår och ett motstånd som inte håller hans kaliber gör saken enkel, spik på båda kupongerna. Även i V65-5, DD-1 hittar jag en klar, 5 Music La Marc.

DAGENS DRAG

7 Coktail Will har inte fått någon riktig fart sedan han kom till Lähdekorpi, utan att för den sakens skull varit dålig. Jag har höga förväntningar på hästen utifrån vad han gjorde förra året hos Jim Frick. Med Björn Goop i sulkyn lämnas inget åt slumpen, 7 Coktail Will körs till seger V65-2.

DAGENS AVSLAG

Obesegrade 7 Västerbo Paradise i V65-6, DD-2 var som vanligt oerhört bra när han vann sin tionde raka seger under elitlopps helgen. Nu är motståndet skarpare än tidigare och det är läge att försöka fälla favoriten.

CHRISTOFFER SVENSSON

DAGENS SÄKRA

Vad talar egentligen emot 7 Västerbo Paradise (V65-6)? Spår sju? Nja. Superior As? Tror inte det heller. Kent Knutssons fantom har startat i tio lopp och vunnit tio. Hästen är suverän för sin klass.

DAGENS DRAG

5 Zlatan Bob (V65-4) har gjort några småsega starter efter fyra raka vinster. Det här är en rätt skaplig häst som passar bra på distanen och motståndet är verkligen helt rätt.

DAGENS AVSLAG

4 Emma Flower (V65-5) kan mycket väl bli en av favoriterna i loppet. Det är en häst som överraskar emellanåt, som näst senast. Men de senaste fyra åren har hästen vunnit ett lopp per år. Med andra ord inget pålitligt drag. Var försiktig.