”Nu tar väl ändå sagan slut?”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Ett samspelt Tyskland med massor av rutin från slutspelsmatcher. Mot ett sämre och ett mycket tilltufsat Turkiet. Det ska bara kunna sluta på ett sätt – men det sa jag även inför turkarnas möte med kroaterna... Nu tar väl ändå sagan slut!? Tyskland vinner till 1,47 (Expekt).

DAGENS DRAG

Svenska Cupen kommer helt fel för slitna Superettan­-lag – medan de allsvenska lagen ser detta som ett perfekt genrep och kommer med bästa lagen. Sundsvall testas till 2,75 (bet365) i Landskrona. Bois saknar en del viktiga spelare – bland andra försvarschefen Malmqvist.

DAGENS AVSLAG

Utbudet är åter tunt i kväll – och jag tycker att de flesta­ av favoriterna ser hyfsat starka ut. En match som känns helt öppen är Halmstad BK:s cupmatch mot Elfsborg. Jag spelar inte alls på det objektet.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

10 Gidde T.H. (V64-2) plockade in 20 meters tillägg på Solvalla senast och avgjorde säkert efter att ha tagit över ledningen 1?100 kvar. Borde vinna även denna gång. Ett givet segerbud och jag singlar. Jag tror också att 6 Nottingham vinner V64-4 efter ledning från start till mål.

DAGENS DRAG

Med risk att bli idiotförklarad har jag en kul spelidé i 4 Go D.Samara (V64-3) som körs av duktige Tony Wallin. Gjorde ett bra lopp senast som tvåa och är inte ett dugg sämre än sina konkurrenter. Ett chansstreck liksom 9 Tycho of Pass i V64-6. Satt fast senast och gillar distansen.

DAGENS AVSLAG

Åttonde spår bakom bilen över sprinterdistans kan leda till trafikproblem och därför tror jag att 8 Little Rainbow (V64-5) kan drabbas av detta. Hästen har visserligen gått bra på slutet men den här gången tror jag han får svårt.

JENS FJELLSTRÖM

DAGENS SÄKRA

Tyskland–Turkiet, båda lagen gör mål – nej. Odds: 1,75. Semifinalsdags, då gäller det mycket. Matchbilden brukar bli mer tillknäppt och med tanke på att två av de fyra kvartsfinalerna slutade 0–0 efter 90 minuter så tror jag det finns att säkert spel till bra odds.

DAGENS DRAG

Ryssland–Spanien, resultat 2–2. Odds: 16,0. Spaniens spelare och spel påminner en hel del om Hollands. Därför tror jag att Ryssland kan skaka ännu ett storlag. Jag tror det behövs mer än 90 minuter för att skilja lagen åt. Jag väljer mellan 1–1 och 2–2.

DAGENS AVSLAG

Tyskland går vidare – ja. Odds: 1,40. För turkiskt avancemang behöver tränaren Fatih Terim tre nya önskningar av anden i flaskan. Med nya avstängningar och skador så tror jag det tar stopp. Tyskt avancemang är inte värt att spela på.