”Bästa tänkbara laget”

Sandebäck om dagens säkra– här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Mästarna Kalmar FF har åter en passande cup­uppgift – har mött ett enda allsvenskt motstånd i ­cupen på två år! Unikt.

Ställer upp med bästa tänkbara laget – lär äta upp ett Degerfors, som borde prioritera nästa veckas två seriematcher. ­Ettan spelas till runt 1,25.

DAGENS DRAG

Ersboda har en ganska bra, men tunn trupp. Det märks tydligt när laget har drabbats av flera skador samt att Adam Chennoufi är avstängd. Möter nu ett Forward som är på kraftig uppgång. Örebrolaget har fin chans till 2,00 (Sportingbet).

Frölunda testas till 2,00 (Unibet).

DAGENS AVSLAG

Skärhamn och Husqvarna möts i en ödesmatch – ­inget av lagen har råd med en förlust. Skärhamn har tryckts ned till 2,05-favorit – inget odds jag rör. HFF spelade ut Öster senast – men föll ändå. Borde snart få utdelning

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

4 Iceland (V75-4) fick ett tufft slutvarv senast och höll bra som tvåa efter en månads tävlingsuppehåll. Då var det dessutom ett Klass II-försök och nu handlar det om Klass III-final. Är ordentligt vässad inför dagens ­övning och från bra läge laddar Örjan för ledning. Spets och slut

DAGENS DRAG

Blir det bara tempo i V75-1 så tror jag att 11 Big Star kan bli giftig till slut. Formen är bästa tänkbara och hon är värd en fullträff. Har gått i mål med sparade krafter i de senaste starterna och klaffar det bara på vägen kan hon spurtslå samtliga. Värd ett streck om man garderar favoriten.

DAGENS AVSLAG

Jag blev imponerad av 4 Maharajah (V75-6) senast. Men att singelstrecka en treåring som endast gjort fem starter känns fel. Speciellt som Kolgjini har lovat vinst med någon av sina hästar. ­Maharajah kan vara en favorit i fara.

LARS ÅGREN

DAGENS SÄKRA

4 Maharajah (V75-6) är helt klart en riktig undantagshäst som har imponerat oerhört på mig. Nu finns risken att han får göra jobbet utvändigt men jag tvekar ändå inte att spika. 4 Triton Sund (V75-3) gick oerhört bra barfota runt om i Harpers och krossar allt med samma balans nu

DAGENS DRAG

10 Ottens Vigo (V75-4) har verkligen gått från klarhet till klarhet på slutet och avgjort loppen den tunga vägen. Håkan K Persson är mycket nöjd med honom och inte rädd för att styra fram utvändigt ledaren om tempot blir lågt. Bakspår gör inte så mycket då han ändå inte är speciellt startsnabb.

DAGENS AVSLAG

4 Nobless Amok (V75-1) har gjort det jättebra varje gång och tjänat nästan 700? 000 hittills i år. Här blir det tuffare. 1 Bonus Käll (V75-2) kan det strula för från innerspåret och gardering känns på sin plats.