”ÖIS har toppform”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Förra veckan blev en ­höjdare spelmässigt – det mesta gick rätt väg. I kväll då? Jag erkänner direkt – jag hittar nästan ingenting av värde. Definitivt inga ”säkra” matcher. Mest troliga vinnaren? Jag drar till med KR Reykjavik till 2,10 hos flera bolag.

DAGENS DRAG

Örgryte har absolut toppform och är på jakt efter en allsvensk plats. Har väldigt få avbräck och har klassspelare som Pavel Zavadil och Boyd Mwila i härligt slag. Att laget föll i förra veckans cupmatch berodde mest på att den inte alls prioriterades. Vettig chans mot Väsby till 2,00.

DAGENS AVSLAG

Det finns knappt inga klara favoriter i kväll. Därmed är det svårt att hitta bra avslag. Honka var svagt senast och har bara tagit en pinne borta i år. Dessutom är Jami Fuustinen avstängd. Jag rör inte tvåan till 1,90.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

Norska kallblod intar Hagmyren i kväll och det slutar säkert som det brukar – Norge vinner. 2 Mörtvedt Jerkeld (V65-1) är den bästa spiken. Han är ruskigt bra och helt klart en av världens bästa kallblodiga travare. 4 Odins Kjempe (V65-5) är en norsk kulltopp som borde vara överlägsen.

DAGENS DRAG

7 Jeu de Mots (V65-4) flög runt ovalen efter galopp senast och visade härlig form. Med klaff kan han blåsa ner allt. Drag! 10 Faks Björn (V65-6) är ett kul långskott på dubbeln. Jag inbillar mig att det här är bästa hästen och konstaterar att han är sjukt bortglömd av spelarna som sexprocentare.

DAGENS AVSLAG

Fyra kallblodslopp på V65 gör att ett betongbarn från Stockholm känner sig off­side. För min del är det i överkant och inte spel­stimulerande. Ändå har jag hittat både en spik och ett drag på DD.

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

2 Mörtvedt Jerkeld (V65-1) har övertygat stort i maj och juni. Enda plumpen var under Sol­vallas Elitloppshelg. I en V65-omgång som bjuder på fyra kallblodslopp öppnar jag med en spik. Nordgubben jagar revansch, men Mörtvedt Jerkeld vinner igen i kväll.

DAGENS DRAG

Tolvårige valacken 10 Devileye var duktig som femma i silver­divisionen på Peabtravet. Med rätt klaff på loppet kliver han in i handlingen över Hagmyrens korta upplopp i V65-2. Senaste segern ligger ett drygt år bort. Formen om skvallrar att det kan vara dags igen.

DAGENS AVSLAG

3 Coola Jana Tabac har blivit hårt betrodd i alla sina starter på slutet. Galopper i de två senaste starterna visar att hästen inte är helt i balans och hon blir bara en av många på kupongen i den sista V65-avdelningen.

ARTIKELN HANDLAR OM