”Risk att sviten spricker, Bajen”

Lundkvist om dagens drag – här är alla spel

SPEL

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

I går gav jag avslag på Danmark till 1,07 mot Egypten. I dag ger jag tillslag på Ryssland mot de afrikanska mästarna. Spela Ryssland, herr och damlaget, i OS-handbollen. Plus Kroatien, herr, och Norge, dam. Pröva en slant på fyrlingen Ryssland, h, - Ryssland, d, - Norge , d, och Kroatien, h.

DAGENS DRAG

Sundsvall har ännu inte vunnit mot något lag på den övre halvan i allsvenskan. Det kan vara dags till oddset 3,10 när Bajen besöker konstgräset i Norrporten arena. Bajen har räddat sin långa förlustfria svit i slutminuter och slutsekunder ett par gånger under hösten. Risk att den spricker i Sundsvall.

DAGENS AVSLAG

Kristianstad föll mot Markaryd borta i vårmötet. 1,20 på ettan i kväll saknar spelvärde. Tveksamt också att spela Skellefteå hemma mot Piteå till 1,35. Ett skadedrabbat Piteå var värt en pinne i 1–2-matchen i våras.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Ett säkert kort på Mantorp i kväll är 5 Yield Boko i V65-2. Hästen verkar vara en stjärna i vardande och siktet är inställt mot en ny seger. Jag tror också att 5 Arras sopar hem V65-5 med banans blivande(?) champion, Stefan Söderkvist, i sulkyn. Tidig ledning och sen är loppet över.

DAGENS DRAG

Siffran fem tycks vara den rätta lösningen i kvällens V65-omgång. I V65-6 tror jag nämligen att 5 Warlord Boko vinner för Åke Svanstedt. Han har bra snurr på stallets hästar och Warlord Boko är inget undantag. Bra som tvåa senast och i kväll slutar det med seger.

DAGENS AVSLAG

Hemmahästen 7 Opal Viking (V65-5) har laddat om batterierna efter tre månaders tävlingsuppehåll. Att han skall vinna direkt är för mycket begärt och därför lämnar jag honom utanför kupongen.

ÅKE LINDBLOM

DAGENS SÄKRA

Även om det inte gick så bra för 5 Skip Dimanche (V65-1) senast så var det i V75 under Hugo Åbergsdagen. Då mötte han hästar som Brioni. Nu är uppgiften snällare och hästarna som blivit härdade i V75 mot tufft motstånd brukar gå bra när de kommer ut i ”vanlig” omgivning.

DAGENS DRAG

Min egen 7 I Saw You (V65-2) är bortglömd. Jag skulle inte alls bli förvånad om han vann. En jättefin häst som är bra i träningen men som är lugnt tagen. Det finns absolut utveckling. Han är stor och får komma i den takt han kommer. Slog Trim, som är en bra häst, i våras. Jag tror på seger!

DAGENS AVSLAG

Det är väl inte så konstigt om 7 Opal Viking (V65-5) blir favorit. Det är heller inte så konstigt om han inte vinner direkt i comebacken. Arras är duktig och har spår invändigt. Jag skulle tro att Opal Viking behöver loppet.