”Jag spelar inte ettan till låga 1,67”

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Få objekt som vanligt på måndagar. Elfsborg ligger just nu hela åtta poäng efter Kalmar FF – nu måste segrarna radas upp om det ska bli guld. Ljungskile hemma på det snabba konstgräset ska vara en passande uppgift. Går att spela till runt 1,40 i odds.

DAGENS DRAG

Helsingborg är helt ur slag – men jag tror att laget lyfter sig när Marcus Lantz och Olafur Skulason är tillbaka på innermittfältet efter avstängning. Bajen kommer till Skåne utan två av sina nycklar – Petter Andersson/Lollo Chanko. Spelas till 2,10 (Betway). IFK Luleå spelas till 2,35.

DAGENS AVSLAG

Djurgården åkte på en tung smäll mot Rosenborg förra veckans Uefacupmatch. Jag tror det är deppigt i DIF-lägret – och samtidigt möter laget ett mycket formstarkt ÖSK. Jag spelar inte ettan till låga 1,67 (Lad.).

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

9 Scargel (V65-5) borde vara stenklar på Solänget i?kväll. Petter Lundbergs fyraåring är mycket bra för klassen, möter inget extra och det mesta talar för att det blir tidig attack och ”mos”. Lundberg är nämligen norrlands svar på offensive Lutfi Kolgjini; han lär i alla fall inte sitta fast…

DAGENS DRAG

I ett lurigt DD-2 (V65-6) ska ni inte missa att strecka 8 Bordeaux Price. Lasse Lindbergs valack radade upp vinster förra året, vann tio lopp på 20 starter, men sen fick han hovproblem och det har mest blivit pannkaka i år. Men senast visade han gamla takter och flög fram sista 100. Pass upp!

DAGENS AVSLAG

9 Vourrek Sund (V65-6) kan förstås vinna men den här pållen är bäst i ledningen och dit är det inte troligt han kommer nu. Det mesta talar för ett lopp i ryggar eller dödens. Han är en favorit i fara.

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

2 Swift Triumph har sett fin ut i jobben på Vitsands träningsbana utanför Piteå. Swift Triumph är klart bästa hästen i grunden i V65-2 och från ett bra utgångsläge bör han fixa uppgiften på Solänget ikväll. Amatören Gunnar Bertilsson har ofta täckning när han selar ut hästar till rikstoton.

DAGENS DRAG

2 Ironbar (V65-3) galopperade bort en hel del från början i senaste starten. Hästen kunde ändå komma tillbaka och vinna efter ett starkt slutvarv. Motståndet är klart bättre den här gången, men håller sig hästen i skinnet kan han löpa hem andra raka till hyfsat odds i V65-3.

DAGENS AVSLAG

Umåkerproffset Jan Norberg kör två kapabla överstreckade favoriter ikväll. Galopprisken är stor bakom 4 Ozzy Ness från fjärdespåret i V65-1 och 9 Vuorrek Sund (V65-6) saknade rätta kicken i steget i comebacken senast. Gardera båda.