”Avstår seriefinalen”

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Ytterligare en dag där utbudet är tunt. Nykomlingen Umeå Södra har tagit en seger på de 14 senaste omgångarna (hemma mot jumbon Bälinge). Laget räcker inte till i allsvenskan. AIK är klart bättre och jagar vidare mot bronset i serien. Spelas till 1,45 hos Ladbrokes.

DAGENS DRAG

Nykomlingen Kristianstads DFF har gjort det klart bra så här långt. Laget har ett mycket stabilt mittbackslås i Kia McNeil/Ifeoma Dieke. Nu återkommer dessutom Susanne Moberg. Jag tror KDFF tar ett jättekliv mot nytt kontrakt när hopplösa jumbon Bälinge besegras i kväll till goda 2,30.

DAGENS AVSLAG

Det var länge sedan dam­allsvenskan var så här jämn och intressant. Seriefinalen mellan Linköping FC och Umeå IK känns också helt vidöppen. Jag ser matchen på tv (TV4 Sport) – men avstår spel på objektet.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

6 Omega Boko (V64-6) är en vettig spik i kväll. Timo Nurmos fyra­åring kommer från en stark prestation i ett stenhårt Derby­kval och går ner i klass. Krossar allt. 13 Locksley F.H. (V64-4) är ett lite fräckare drag. Han har radat upp vinster på slutet och bör blåsa förbi byket i spurten.

DAGENS DRAG

3 Admiral Sea i V64-1 är jag sugen på. Han är mycket snabb ur groparna och tar hand om ledningen i ett huj. Sen kan det bära hela vägen till ett fint odds. 12 Felix Use i V64-2 ska passas noga. Han har avslutat sylvasst på slutet och är bättre än raden. Dessutom är han härligt bortglömd.

DAGENS AVSLAG

3 Corcovado (V64-4) började snyggt med två ­raka i våras – men efter det har det gått ganska dåligt i två starter. Nu är han klar favorit och möter rutinerade hästar. Det känns inte motiverat.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Fine 7 Merriment har en lämplig uppgift i V64-2. Visserligen är han orutinerad, men kapacitetsmässigt är han med största säkerhet bäst i loppet. Leder runt om. Ett säkert tvåhästarslås finns det i V64-6 där klassiga duon 3 Victory Love och 6 Omega Boko ser ut att göra upp.

DAGENS DRAG

2 Leading Lantern i V64-5 är ett tidigt och givet streck på kupongen. Senast var han ute i ett Derbykval men kunde inte ta något i en snabb avslutning och Per Lennartsson valde därför att inte pressa honom sista biten. Synintrycket var ett klart positivt sådant.

DAGENS AVSLAG

3 Corcovado i V64-4 har svikit i två starter. Åke Svanstedt vill inte uttala sig för media så för alla spelare utan personlig ­kontakt med honom är ­hästen ett frågetecken denna gång.