”Nu lossnar det”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Poängmässigt så har helt klart BK Häcken underpresterat. Men säsongen är inte över än – och laget har fortfarande chansen att nå allsvenskt spel. Häcken har haft en hel del otur på slutet, men nu tror jag att det lossnar. Ettan till 1,70 testas mot Sirius.

DAGENS DRAG

Även i dag är utbudet magert. Hittar inga spelvärda drag – men Mariehem kan vara värt en liten peng i derbyt mot Umedalen till 2,10. Umedalen har tappat ett par spelare under sommaren – bland andra innermitten Peter ­Andersson – och har långtids­skada på vasse Kristoffer Bjuhr.

DAGENS AVSLAG

Utsiktens BK ska med all rätt vara favorit i mötet med Annelund. Men jag tycker att oddset på ettan, 1,15, är för lågt för ett lag som inte ens har vunnit hälften av säsongens matcher. Annelund är inte så mycket sämre än UBK.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Jag var lite för snabb när jag i förra starten utnämnde 8 Linita Super Kalle till dagens klara. Han behövde loppet och dessutom ställde en galopp till problem. 20 meters tillägg är aldrig lätt men är han bara i närheten av den form han visade innan V75-starten blir han svårslagen i V65-2.

DAGENS DRAG

Kan 5 Nisse ta ledningen i V65-1? Svanstedt var inne på att han skulle ta ledningen på Romme, då blev det dödens och inget lyckat lopp. I det här loppet är det många som ska gå på rulle och skulle Nisse ta spets tror jag inte att Svanstedt släpper när det handlar om sprinterlopp.

DAGENS AVSLAG

3 Conny Nobell måste man gardera även om det här gänget är enklare än det han stött på tidigare år. Han kommer att få lägga en hel del kraft för att få ledningen. Om han nu får den kan det sänka honom över upploppet i V65-3.

LARS ÅGREN

DAGENS SÄKRA

1 Garland Kronos (V65-3) är till salu på Luddes aktion på fredag så han är säkert riktigt toppad till det här. Han har varit kanonbra på slutet och jag är helt inne på ett han håller upp innern. Senast såg han jättefin ut som fastlåst i Jubileumspokalen och jag tar ställning och spikar.

DAGENS DRAG

11 Maui Power (V65-4) återkom efter en liten paus senast och gjorde det riktigt bra. Hon gick rejält sista­ halvvarvet i tredjespår och kopplade grepp in på upploppet för att bli avslagen kort innan linjen. Bara ston emot nu och med lopp i kroppen är känslan att hon blir livsfarlig nu.

DAGENS AVSLAG

13 Linda Chip (V65-4) blir säkert mycket betrodd med två raka segrar i bagaget. Senast avgjorde hon lätt från kön. Den här uppgiften ser dock tuffare ut och jag rankar ner henne en bit den här gången.

ARTIKELN HANDLAR OM