”Stjärnan skadefri – då spelas ettan till 2,75”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Vilken spelkväll vi har framför oss! Utbudet är onekligen massivt. Det finns många starka banker i VM-kvalet. Grekland ska inte tappa poäng i Luxemburg (1,10). Spanien (1,17) vinner över Bosnien-H. I Sverige liras Trollhättan (1,70) och Oddevold (1,65). Lagen rycker i toppen.

DAGENS DRAG

Det finns några intressanta VM-kvalspel – Makedonien är ett. Laget har nu ”stjärnorna” Goran Pandev, Goran Maznov och Robert Petrov skadefria. Skottland har däremot massor av problem – kul etta till 2,75 (Svenska Spel). Även Ungern (3,35) och framför allt Bulgarien (2,00) testas också.

DAGENS AVSLAG

Nigeria är redan klar grupp­etta inför mötet i Sydafrika. Det märks när man kikar på den nigerianska truppen – det saknas massor av stjärnor som plötsligt är ”skadade”. Tvåan till 2,20 spelas inte.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

Inte så svårt att hitta bästa spiken på V75 i dag. Nummer 9 Brioni i V75-1 är en blivande Elitloppshäst och när han nu tävlar i bronsdivisionen förstår ni själva hur det här slutar. När jag också spikar 7 Earl Tilly i V75-3 är det en fräckare variant. Men hästen är kusligt snabbt och speedar ner allt.

DAGENS DRAG

11 Reven d’Amour (V75-5) är ett treårigt löfte som tränas av Solvallas Henrik Larsson. Hästen har imponerat stort på mig och trots att han möter Europaeliten tror jag att han kan vinna. 10 Brian Key (V75-7) tror jag i stort sett alltid på. Han gör aldrig ett dåligt lopp och är ständigt underskattad.

DAGENS AVSLAG

1 Return Money (V75-5) är kanske ett jättebra franskt sto. Men det har vi svenskar egentligen inte rätta kollen på. Ändå har vi gjort henne till favorit i ett riktigt rövargäng. Det känns ytterst tveksamt.

MATTIAS KARLSSON

DAGENS SÄKRA

Om man ska spela V75 en sådan här omgång vill man gärna hitta andra spikar än Brioni (V75-1), Arras (V75-3) och Hoof Beats (V75-7). 5 Lou Kronos (V75-5) har fått ordning på psyket, 7 Abbe Palema (V75-6) är åtgärdad enligt ägaren Karl-Erik Bender.

DAGENS DRAG

I Sportbladets lopp, bronsdivisionsförsöket, V75-1, är det kul att syna en så stor favorit som Brioni. Det finns många hästar med chans bakom. Flera kommer att köra hårt om spetsstriden och 6 Fire kommer att få flera chanser att ta bra rygg.

DAGENS AVSLAG

V75-3, håller hyfsad klass. 8 Steinlager och 10 Red Chili Pirat är dock två namnkunniga hästar som i­nte visat tillräckligt den senaste tiden. På 1?640 meter med bilstart står de i praktiken på tillägg mot snabba motståndare.