”Ny passande uppgift för Häcken i kväll”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Bara sex matcher i kväll – ändå ser det klart intressant ut. AIK har toppform och har en enkel uppgift hemma mot avhängda jumbon Bälinge. Ger runt 1,10. Kristianstads FF gör det bra i tvåan och i kväll debuterar nye brassen ”Zico”. Bra chans till 1,50.

DAGENS DRAG

Helgen blev bra tack vare dragen Makedoniens (2,75) och Nybro IF:s (2,85) segrar samt att alla fem ”säkra” spelen gick in. Jag spelade Häcken senast – och blev inte besviken?... 8–0 mot Sirius och fantastiska mål. Nu väntar J-Södra – en passande uppgift. Tvåa till 2,10.

DAGENS AVSLAG

Jag tror ganska mycket på samtliga favoriter i?kväll – nästan läge att lira en femling (nåja). Men det finns ett undantag – matchen mellan Åtvidaberg och Falkenberg avstår jag helt. ÅFF saknar sin giftige brasse Santos.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

3 Stardust Night (V65-3) borde vinna ganska enkelt. Hon svarade för en klart bra prestation senast men fick ge sig mot en riktigt bra häst. Nu leder hon troligen runt om. I V65-6 singlas 3 True Q.. Åke Svanstedt tränar även den här hästen och senast avslutade han strålande efter en resa i kön.

DAGENS DRAG

12 Mayday Photo (V65-5) är jag inne på. Kari Lähdekorpis hästar är inte alltid helt enkla att räkna på och den här herren är minst sagt ojämn. Men spurta kan han och efter en kort paus kan det vara dags – till sex gånger degen? 1 Alphiad (V65-2) var riktigt stark vid segern senast. Drag!

DAGENS AVSLAG

3 Stinas Hälge (V65-2) är tidig favorit i ett lopp där vem som helst kan vinna. Hästen kommer från seger men känns mer som en sprinter och jag har ingen känsla för att det här ska gå vägen.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Black Gold är en bra häst men han har bara ett kvallopp och några provlopp innanför västen på drygt ett år. Jag tror inte att han redan i årsdebuten är mogen att rå på gedigne 3 True Q. som visade fin form via vass långspurt senast. Han har bra chans att spurta ner allt i V65-6.

DAGENS DRAG

11 Quantum Spoon har visat fin form i skymundan på slutet. Ett kul bud mot rätt så ihåligt motstånd i V65-2. Makhtoub Jet och Robinson Starlight tror de flesta kommer att göra upp i V65-4. Men visst kan väl 9 Double Player, som får smyga med i draget, hota över upploppet?

DAGENS AVSLAG

3 Stinas Hälge blir favorit i V65-2. Den bestämda känslan är dock att han är klart bäst på sprinterdistans. Över 2 140 meter känns det som bra chans att han viker ner sig.