Experten i toppform – i dag spelas Väsby

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Även gårdagen blev bra – alla tre spelen satt igen. I dag är det åtta gånger så mycket matcher som i går – men ändå inte alls lika ­intressant. Väsby är troligen dagens bästa spel. Möter ett Enköping utan form och som saknar tre bra avstängda spelare.

DAGENS DRAG

Utöver Väsby hittar jag i princip ingenting av värde. U21-kvalet är lurigt – samtliga ettor går vidare samt de fyra bästa kvaltvåorna i de tio grupperna. Portugal är därmed piskat att vinna mot avhängda Irland. Jag tror Portugal vinner med minst två mål. Spelas hos Ladbrokes till 2,04.

DAGENS AVSLAG

Jag hittar ingen information som gör att de franska division 2-lagen (mestadels) i cupen känns spelvärda. Jag avstår spel helt och håller från Coupe de la Ligue den här gången. Det kommer bättre speldagar.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Jag var inte helt imponerad av 3 Swift Triumph i värmningen senast men i loppet visade han sina kvalitéer. Sedan han kvalade i juni har han fyra segrar och en andraplats vilket i och för sig fört upp honom i klasserna men med det jag såg senast ser jag inte att att han ska misslyckas på lunchen i V4-1.

DAGENS DRAG

Efter en kortare vila har 5 Yorktown Gunner fått två lopp i kroppen. I det första i Gävle togs han lugnt medan han i förra starten fick krafter kvar i ett tuffare gäng än i dag. Comebackande Acclaim och Picture Ås får från bakspår svårt att jaga ikapp spetsande Yorktown Gunner i V65-5, DD-1.

DAGENS AVSLAG

Innerspår på 20 är inga optimala förutsättningar för det är inte säkert att 7 Sixten Tim i V65-6, DD-2, kan öppna tillräckligt snabbt för att inte bli fast. Han får många streck på sig men jag är som sagt tveksam.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

5 Casanova Chip i V65-1 har hittat formen på allvar och möter ett gäng som han ska slå. De värsta konkurrenterna har alla sämre lägen och de invändiga hästarna borde vara villiga att släppa täten till Casanova Chip som kan öppna bra bakom bilen.

DAGENS DRAG

Det är få hästar som tål att göra grovjobbet i V65-5. Om 5 Yorktown Gunner får bestämma en bit borde han kunna hålla undan för Acclaim och därmed ta sin första seger på svensk mark. 10 Ikon Tilly borde duga bra trots att han möter äldre motståndare i V65-6.

DAGENS AVSLAG

4 Greenhill’s Candy är nog bästa hästen i V65-2 men från det snäva fjärdespåret känns det som fifty-fifty att hon över huvud ­taget går iväg. Ett givet streck, men absolut ingen spik.