Mästarna: dagens säkraste spel

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Efter gårdagens kanonkväll så ser det desto tristare ut i kväll. Jag ligger extremt lågt med insatserna. Säkraste vinnaren är troligen Kärpät som har en lämplig uppgift hemma mot Saipa i seriepremiären. Kärpät avslutade Nordic Trophy med en snygg 4–1-seger över TPS. Spelas till 1,45.

DAGENS DRAG

Jag hittar i princip inget av spelvärde i kväll. Och avstår troligen spel själv. Det kan dock finnas lite värde i ettan på Pelicans hemma mot Blues. Ettan ger goda 2,60 hos Unibet och det är helt okej. Örgryte vinner troligen igen. Men jag testar även underspelet (2,5 mål) till 2,15.

DAGENS AVSLAG

Örebro mot Linköping i kvartsfinal i svenska ­cupen känns lagom ­ljummet. Jag tror Linköping lägger all sin energi och fokus på allsvenskan, vore märkligt annars i det här skedet. Tvåan till låga 1,25 rör jag inte vid.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Segermaskinen 4 Västerbo Paradise är inget för vinnarspelet men han är dagens klaraste på V65 och inleder det spelet med att ta sin 13:e raka seger. Det är bara fem hästar kvar i loppet och ingen av dem är beredda att offra chansen till ett andrapris för att ta emot Knutssons tanks.

DAGENS DRAG

Visseligen var det ett lärlingslopp senast men vinnaren var Regent Marib som var favorit på V75 i lördags och bakom den gick 9 Dojana Kemp bra. Det var första loppet på ett tag hon lär inte vara sämre i dag utan i Trio­loppet på Jägersro tar hon upp segrandet igen.

DAGENS AVSLAG

Från ett bättre spår hade jag spikat 5 Stein Ass i V65-4 men nu varnar ­stallet för stor galopprisk från start. Skulle han gå felfritt hamnar han ändå bakom värste konkurrenten 4 Pelle Pirat och då är det ändå kört.

LARS ÅGREN

DAGENS SÄKRA

4 Västerbo Paradise (V65-1) är ute efter sin trettonde raka seger från debuten och jag finner ­ingen anledning att gå emot honom. Senast gick han fram utvändigt ledaren inför slutrundan och vann överlägset med sparade krafter efter att ha avslutat 12,5 sista rundan.

DAGENS DRAG

10 Isolated (V65-4) har inte någon rolig rad men formen är kraftigt i antågande. Senast sköt han till vasst efter sen lucka och såg fin ut. Vi vet vilka avslutningar han kan leverera med rätt resa och klaffar det under vägen blir han livsfarlig den här gången till ganska bra rens.

DAGENS AVSLAG

5 Stein Ass (V65-4) besitter hög kapacitet för klassen och var åter riktigt fin senast om än i enkelt gäng. Han är dock inte att lita på och femtespåret i volten känns vanskligt för honom. Garderas som klar favorit.

ARTIKELN HANDLAR OM