”Lämplig uppgift inför hemmafansen”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Då får vi försöka koka soppa på en spik, typ. Ässät spelade vi emot en hel del gånger under förra säsongen – det var lyckat. Laget blev jumbo och en del tyder på att det unga laget blir så även den här säsongen. Lukko Rauma bör ha god chans i premiären till 1,60.

DAGENS DRAG

Eintracht Frankfurt in­ledde säsongen med en förlust mot Hertha Berlin inför 44?000 hemmafans. Sedan har laget ryckt upp sig och spelade oavgjort på bortaplan mot Köln och Wolfsburg. Nu tror jag första segern kommer – Karlsruhe hemma är en lämplig uppgift. Ger 2,00.

DAGENS AVSLAG

Jag tycker båda de svenska division 2-matcherna känns vidöppna. Alla fyra lagen har mycket god form och jag tror det här kan bli jämna matcher och det är mycket svårtippat. Jag står över spel den här gången.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

En start och en seger för 5 Juan Carlos sedan han kommit i Robert Berghs träning. Det var förvisso inte i någon tuffare konkurrens men han lär vara bättre nu med lopp i kroppen. Han har tidigare varit osäker men senast funkade han och gör han det i dag vinner han lopp 8, V5-4, på Bergsåker.

DAGENS DRAG

Hemmatränaren, Fredrik Perssons hästar har haft form ett bra tag och jag har ryggat hans hästar och fortsätter med det i V65-5, DD-1. 4 Scoccos Fighter var först i mål senast men blev diskad efter en trång situation. Gången före långspurtade han till seger utan att trängas, och så blir det även i dag.

DAGENS AVSLAG

Det finns flera riktigt ­dugliga stayers på tillägg i V65-6, DD-2, och även om 7 Tampico Sund har 20 meters försprång, springspår och bra form tror jag inte att han hinner undan. Nej, han går bort.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

10 Housequake i V65-3 har bakspår och några av sina värsta konkurrenter rätt så tätt inpå sig från början. Men han kommer i alla fall iväg före dessa och känslan är att körande Stefan Persson kan få överta ledningen om han kör till. I så fall blir Housequake mycket svårfångad.

DAGENS DRAG

5 One of the Best har två galoppmisslyckanden ­bakom sig, men när det nu handlar om bilstart bör han gå felfritt. Kapacitetsmässigt duger han gott i V65-2. Tänk om 14 Bexipop skulle hitta formen på allvar? Då går ingen säker för henne i V65-6. Senaste starten var ett litet fall framåt.

DAGENS AVSLAG

4 Solero Briljant vinner V65-1 om han släpps till ledningen. Om han däremot skulle få svar är han sårbar. Både Papa Qui och Staro Yzerman är snabba nog att svara om de vill.