Oroligt i klubben – då avstås ettan

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

AIK är ett pålitligt lag i dam­allsvenskan – laget har sex raka segrar och har sällan några problem med bottenlagen. Nu väntar Kristianstad, som saknar avstängde Johanna Rosén, borta och det bör bli en ny klar seger. Spelas till 1,40 hos Ladbrokes. Sevilla vinner till 1,35 (Expekt)

DAGENS DRAG

Trots ett bra utbud ­hittar jag inte många starka spel. Ipswich har i alla fall vettig chans hemma mot Reading. Ger fina 2,50 (bet365). Pixbo Wallenstam kan spelas till 1,60, med handikap (-1) till 1,95 (Svenska Spel) mot nykomlingen Umeå. Det ska vara viss klasskillnad här.

DAGENS AVSLAG

Det är oroligt i Newcastle sedan ikonen Kevin Keegan hoppat av sitt uppdrag som manager. Nu kommer pigga nykomlingen Hull, som har betydligt mer harmoni i truppen, på besök. Jag avstår spel på ettan till 1,55.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

3 Dude Kemp (V75-1) är det bara att spika i?dag. Timo Nurmos häst har övertygat stort på slutet och senast öppnade han snabbare än någonsin och vann överlägset på en mycket bra tid. Nu ser det ut som en repris, offensive Jorma Kontio kör till ledningen i ett huj och sen är spänningen över.

DAGENS DRAG

8 Simb Mark (V75-5) är jag svag för. Hästen har visat hög kapacitet för klassen och har fått två lopp i kroppen efter vila. Stormvarning! 12 Western Heikant (V75-7) är värd ett streck. Han har varit riktigt duktig på slutet och även om läget förstås är trist kan det gå vägen med lite tur.

DAGENS AVSLAG

1 The Champ (V75-2) är tidig favorit i dagens svåraste lopp. Han räckte inte alls på V75 senast och har vunnit ganska billiga segrar före det. Visst är läge och kusk plusfaktorer – men han ska garderas.

NICLAS KINDVALL

DAGENS SÄKRA

Hertha Berlin på hemmaplan mot Wolfsburg, det vinner Hertha lätt! 2,40 är ett grymt odds också. Jag älskar Hertha, så mycket att jag kommer att hävda att de har vunnit även om de förlorar.

DAGENS DRAG

AIK ger 2,35 (Bet365) hemma mot IFK Göteborg och det är riktigt bra. AIK har fått så mycket skit på sistone och ingen tror på dem förutom jag med mitt svarta hjärta. Med sitt kortpassningsspel slår de Göteborg som bara tjongar långt.

DAGENS AVSLAG

Malmö mot Halmstad, det går inte att ha en aning. Ibland är MFF jättebra, ibland så jävla dåliga att man vill gråta. Mitt hjärta är ganska himmelsblått också, men den här matchen ska man undvika. Kanske undvika att se också för att inte bli upprörd.